Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao kod brata

Bio je velika Hajdukova nada, tražili su ga Juve i Borussia, a sad će igrati u Drugoj HNL

U drugom rangu hrvatskog nogometa pokušat će vratiti karijeru na pravi put.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši mladi reprezentativac Hrvatske i Albanije te nekadašnja velika nada Hajduka Elvir Maloku konačno je stigao u 2. HNL.

Krajem prošle godine trebao je već pristupiti Opatiji, za koju igra njegov mlađi brat Trojan, ali je na koncu ipak odabrao Crnu Goru, međutim sad je konačno rekao "da" klubu koji je lani odradio svoju debitantsku sezonu u drugom rangu hrvatskog nogometa.

Maloku je, podsjećamo, nekoć bio velika nada hrvatskog nogometa. Prošao je školu HNK Rijeke pa s bratom prešao u Hajduk, ali nije se naigrao te je po isteku ugovora otišao u španjolski GImnastic. Poslije je igrao za AEK Larnacu, slovenski Aluminiji, poljsku Olimpiju Grudziadz, a zadnjih pola sezone odradio je u crnogorskom FK Dečiću.

Kao klinca tražili su ga Juve, Borussia i Monaco

Još 2013. godine šuškalo se kako su Bili zbog njega odbili Juventus te kako su se za talentirano krilo raspitivali dortmundska Borussia i Monaco, međutim priča o njegovoj karijeri otišla je u sasvim drugom smjeru.

Maloku stariji sporazumno je raskinuo ugovor s crnogorskim prvoligašem i u Opatiju je stigao kao slobodan igrač i nada se kako bi prvi put u seniorskoj karijeri mogao uhvatiti kontinuitet u jednom klubu. Također, u nižem rangu natjecanja mogao bi vratiti izgubljeno samopouzdanje te vratiti svoju karijeru na pravi put.

Maloku će biti veliko pojačanje za Opatiju koja polako sastavlja sasvim pristojan kadar za drugu ligu, uz braću Maloku ima još Vanju Ivešu, Tončija Kukoća i Ivana Zgrablića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider