Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Problemi za Ekvador

Ekvador izbacuju sa Svjetskog prvenstva? Dvije reprezentacije nadaju se čudu

Ekvadorski savez u problemima, Italija se nada plasmanu u Katar.

Europski prvaci 2021. (Foto: Afp)

Europski prvaci nisu se kvalificirali u Katar, no pomalo bizarna situacija mogla bi im omogućiti nastup. FIFA istražuje Ekvador zbog sumnje da su koristili igrača koji nije Ekvadorac, a potencijalnim izbacivanjem Italija bi koeficijentom dobila šansu nastupati na Svjetskom prvenstvu.

U srijedu je nogometno upravno tijelo objavilo da službeno istražuje optužbe čileanskog saveza da je Ekvador krivotvorio dokumente igrača Byrona Castilla.

Čileanski izvori tvrde da je Castillo Kolumbijac rođen 1995. godine, a ne 1998. godine kako Ekvador tvrdi. Castillo je nastupio u osam kvalifikacijskih utakmica, a Čile traži da se oduzmu bodovi koje je Ekvador osvojio u tim susretima.

Dva moguća scenarija - Italija ili Čile?


Čileanci se nadaju takvom ishodu ako bi se njih poguralo kao sljedeću ekipu iz Južne Amerike u Katar, no Talijani pak se nadaju da, ako prođe žalba, FIFA odlučivati prema FIFA-inom ljestvicom na kojoj su trenutno šesti.

Velik bi ovo šok bio za Ekvador nakon što su preskočili svjetsku smotru u Rusiji, a najbolji rezultat ostvarili su u Njemačkoj 2006. godine ispavši u osmini finala.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider