Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BIVŠI KAPETAN O SVEMU POMALO

Ekskluzivni intervju s Darijom Srnom: "Ne želim nacionalni stadion. Reprezentacija mora igrati po cijeloj Hrvatskoj"

Veliki intervju s bivšim kapetanom Vatrenih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon završetka veličanstvene igračke karijere, Darijo Srna nogometni je put nastavio u klubu u kojem je ostavio neizbrisiv trag. Legendarni kapetan Vatrenih danas je sportski direktor Šahtara, a u ekskluzivnom intervjuu za Dnevnik Nove TV govori o novom poslu. Ali, i rekordu koji će uskoro izgubiti od Luke Modrića, nacionalnom stadionu i pomaganju drugima u ovo blagdansko vrijeme.

Već pola godine ste šef sportske politike Šahtara, kako ide?

''Ide dobro, adrenalina nema kao što si igrač, najbolje je biti sportaš, odradiš svoj trening i ideš kući. Ovako si zauzet od jutra do mraka. Imaš raznih situacija, nekad i konflikta s igračima. Nekad netko želi otići pa netko i produžiti ugovor… To je za mene sve novo. Jako se dobro snalazim i sretan sam'', rekao je Srna pa nastavio:

gol expired Brozović asistirao za pobjedu protiv Jurića: Inter zauzeo prvo mjesto divider

''Što se tiče Lige prvaka, nije objektivno raditi analizu zbog koronavirusa, u dvije utakmice smo zasluženo pobijedili Real i izgubili od Borussije. Rezultati nekad nisu ni realni. Čak jedan Inter nije izborio Europsku ligu. Zenit je osvojio jedan bod. Velikani nisu upisali u Europsku ligu, to je za njih nepodnošljivo'', ističe Srna.

Vi ste rekorder hrvatske reprezentacije, a Luka Modrić ima jednu utakmicu manje. Je li vam žao što će vas uskoro prestići?

''Svaki je rekord tu da se ruši, odigrat jednom za reprezentaciju je ostvarenje sna svakog mladog nogometaša. Ja sam imao privilegiju da 134 puta budem najsretniji čovjek na svijetu. Hrvatska reprezentacija je emocija… Ja bi promijenio sve svoje trofeje za medalju s Hrvatskom. Sve sam s tom rečenicom rekao'', iskren je bivši kapetan Hrvatske.

gol expired Lovren dobio ulogu u filmu i otkrio: "Nosio sam Bayernov dres i potukao se s najjačim" divider

Nikola Vlašić je službeno najbolji igrač ruske lige, kakav je potencijal?

Vlašić je pokazao da je jedan od ključnih igrača u reprezentaciji. On je igrač koji može riješiti utakmicu. Zasluženo je najbolji u Rusiji. U budućnosti neće dugo ostati u CSKA'', kaže Srna.

Je li ti žao što Hrvatska nije u tvoje vrijeme više igrala u Splitu? Vi ste igrali samo jednom pred navijačima.

''Nije samo meni žao, nego svima. Pogotovo kad igraš u Hajduku. Kad osjetiš tu poljudsku atmosferu, onda želiš svaku utakmicu igrati u Splitu. Za mene je to sasvim logično da Hrvatska igra u Splitu pa i u Zagrebu, Osijeku, Rijeci… Hrvatska nije samo Zagreb. Ja sam protiv nacionalnog stadiona, to će donijeti još više posljedica. Još više će razdijeliti Hrvatsku i hrvatske navijače. U Europi nacionalni stadion ima Francuska i Engleska, a jedna Italija i Španjolska nemaju nacionalni stadion. Hrvatska zaslužuje igrati u cijeloj Hrvatskoj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider