Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Imam lijepe uspomene"

Legendarni Van der Sar posjetio Poljud i prisjetio se nezaboravne sezone

Čuveni vratar je stigao u Split, a u skopu posjeta poželio se vratiti na stadion za koji ga vežu lijepe uspomene.

Edwin van der Sar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sezona 1994./1995. bila je nezaboravna za Hajduk i Ajax. Ova dva kluba susrela su se te sezone u četvrtfinalu Lige prvaka - Hajduk je ispao od tada moćnog Ajaxa koji je na kraju osvojio četvrti europski naslov. Unatoč ispadanju, splitski bijeli pamte to četvrtfinale kao jedan od najvećih europskih uspjeha u povijesti.

Član te legendarne momčadi Ajaxa bio je i čuveni vratar Edwin van der Sar. On je stigao u Stobreč na revijalni turnir Europskog udruženja klubova (ECA), a dolazak u Hrvatsku iskoristio je za posjet Splitu i Poljudu.

Van der Sar je fotografiju Poljuda podijelio na Twitteru, uz natpis: ''Prepoznaje li netko stadion na kojem sam igrao s Ajaxom sredinom 90-ih?''

Van der Sar je te 1995. na Poljudu uspješno branio gol Ajaxa. U Splitu je bilo 0:0, dok je u Amsterdamu Ajax slavio s 3:0 (dva gola Franka De Boera i jedan Kanua) i prošao u polufinale. Tamo su izbacili Bayern, a onda u finalu svladali Milan golom Patricka Kluiverta.

''Drago mi je što sam došao u Split jer me lijepe uspomene vežu za 1995. godinu, odnosno nezaboravnu sezonu, kada sam s Ajaxom osvojio naslov prvaka Europe'', rekao je Van der Sar za Dalmatinski portal.

''Ostao mi je u sjećanju kao lijep stadion i poželio sam još jednom izaći na teren na kojemu smo te sezone igrali četvrtfinale Lige prvaka'', dodao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider