Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Bio je cirkus''

Čuveni Španjolac progovorio o najvećoj napetosti Reala i Barce: ''Mourinho me želio kontrolirati, ali Guardioli je bilo teže suditi''

Nakon što je 17 godina sudio utakmice La Lige, Eduardo Iturralde Gonzalez otkrio je razgovor koji je vodio s Joseom Mourinhom za vrijeme njegovog boravka u Madridu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spomenuti razgovor vodio se na Camp Nou tijekom povijesne pobjede Barcelone od 5:0 nad najvećim i najljućim rivalom, u kojem je Eduardo Iturralde Gonzalez nakon utakmice sugerirao da je on šef, a ne portugalski trener.

''Mourinho me želio kontrolirati, naravno. Ako ste zapaljivi, uvijek ste zapaljivi. Ne možete biti zapaljivi i sjediti 90 minuta. Ako ste pijetao, uvijek ste pijetao'', slikovito se izrazio Iturralde u intrevjuu za Carrusel Deportivo.

''Na kraju utakmice došao je da mi čestita. Uhvatio sam ga za rame i rekao mu: 'Pogriješio si u jednoj stvari, pijetao je ovdje, ali to sam ja.'

Imao sam vrlo dobar odnos s Mourinhom, jer on bi postavio svoj cirkus i pozornicu kada je riječ o protestiranju na sudačke odluke i tada ste morali razlikovati njih i njega'', objasnio je čuveni španjolski sudac.

U tom periodu je bilo puno animoziteta između dva najveća španjolska kluba, ali ni Pep Guardiola nije bio svetac.

''Guardioli je bilo puno teže suditi, ali bio je lakši za kontrolu od Mourinha kada je riječ o prosvjedovanju. U to vrijeme je bila najgora napetost među igračima. Ne bih to nazvao lošom atmosferom, ali postojala je jasna napetost'', rekao je Iturralde.

Mnogo puta prije El Clasica igrači su se međusobno pozdravljali zagrljajima, ali u ''Mourinhovo vrijeme nisu se ni pogledali''.

gol expired Hrvatski sportaš zaručio se s devet godina starijom kolegicom iz Srbije: ''Ostala sam bez riječi'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider