Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
važe opcije

Eduardo napušta Šahtar: Povratak u Hrvatsku ili Brazil?

Nakon šest godina provedenih u Ukrajini i Brazilu Eduardo da Silva se vraća u Hrvatsku gdje će odlučiti kojem će se izazovu u karijeri dalje okrenuti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni hrvatski napadač Eduardo da Silva (33) stigao je do kraja svog puta u ukrajinskom velikanu Šahtaru iz Donjecka. Rođeni Brazilac stigao je u Šahtar 2010. godine iz londonskog Arsenala te je uz jedan prekid proveo šest uspješnih godina u ukrajinskom klubu.

U debitantskoj sezoni Eduardo je bio najbolji strijec Rudara u Ligi prvaka te je predvodio momčad do četvrtfinala. Sezonu 2014/2015 proveo je u brazilskom Flamengu, a onda je po povratku u Ukrajinu odradio svoju najbolju godinu dana u Šahtaru. U sezoni 2015/2016 Eduardo je postigao 18 pogodaka, od kojih su nekih bili krucijalni, te je u konačnici zasluženo od strane navijača proglašen najboljim igračem kluba.

Bivši hrvatski reprezentativac je upisao 173 nastupa i postigao 57 golova u dresu ukrajinskog šampiona. Osvojio je četiri prvenstva i kupa Ukrajine te tri domaća Superkupa.

"Šahtar zahvaljuje Eduardu za godine koje je proveo s momčadi, za njegov doprinos klupskim uspjesima i želi mu još puno uspjeha na i izvan travnjaka", stoji u priopćenju ukrajinskog kluba.

Eduardo će se privremeno vratiti u Hrvatsku gdje će čekati i vagati buduće ponude.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider