Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tek mu je 18 godina

Buduća velika zvijezda svjetskog nogometa: Bayern ga želi, ali čini se da on ima druge planove

Mladić rođen u Angoli kao dvogodišnjak je stigao u Francusku i nastupa za njihovu reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada se priča o ljetnom prijelaznom roku i možebitnim bombastičnim transferima, obično su u prvom planu Kylian Mbappe i Erling Haaland kao dvojac koji je već etabliran u svijetu nogometa i premda su još uvijek mladi, oni nisu budućnost nego sadašnjost.

U njihovoj sjeni su mnogi drugi, pa tako i Eduardo Camavinga, fantastični 18-godišnjak koji je igrama u Rennesu dogurao do reprezentacije Francuske.

Camavinga je ljevonogi veznjak koji nije klasična desetka nego povučeni playmaker, stilom igre je sličan legendarnom Argentincu Fernandu Redondu.

Ovaj mladić rođen je 10. studenog 2002. u jednom izbjegličkom kampu u Angoli, a kad je imao dvije godine roditelji su mu se preselili u Francusku. Trenirao je u lokalnom klubu Drapeau-Fougeres sve do svoje 11. godine prije nego su ga zapazili skauti Rennesa i pozvali ga da im se priključi, a od tada je strelovito napredovao i danas je njegova tržišna vrijednost na Transfermarktu čak 60 milijuna eura.

Ugovor mu vrijedi od ljeta 2022. pa mu je Rennes ponudio novi, ali Camavinga se zahvalio i rekao kako ovog ljeta želi otići na višu razinu.

Poslije tog odbijanca odmah se javio Bayern i njihov sportski direktor Hasan Salihamidžić, međutim Camavinga je i tu opciju stavio na čekanje jer želi vidjeti hoće li reagirati Real Madrid. Trener Kraljevskog kluba Zinedine Zidane izuzetno cijeni Camavingu i vidi ga kao pravo, dugoročno rješenje u sredini terena, naročito nakon što mu planovi s dovođenjem Paula Pogbe u proteklih godinu-dvije nisu išli na način na koji je on to htio, a istovremeno im treba osvježenje u veznom redu jer Luka Modrić je u 36., Toni Kroos u 32. godini i obojica polako idu prema zalasku svojih karijera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider