Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kako igra...

Oduševio Guardiolu: Tek je navršio 17, otkriće je sezone i sad ga želi City

Na meti je aktualnog prvaka Engleske tinejdžer čije vrijeme tek dolazi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najjačim europskim ligama nema baš mnogo igrača koji su 2002. godište i već su sad neizostavni u svojim ekipama u seniorskoj konkurenciji.

Jedan je od takvih Eduardo Camavinga, mladić koji je protekle nedjelje (10. studenog) proslavio svoj 17. rođendan.

Camavinga je rođen u Angoli, njegovi su roditelji porijeklom iz Konga, a već kao dvogodišnji dječak se doselio u Francusku, gdje je u međuvremenu dobio državljanstvo.

Veznjak, lijeva noga, sa sjajnim rješenjima

Danas igra za Rennes, klub koji ga je spazio dok je imao 11 godina i pozvao u svoj omladinski pogon, da nastavi brusiti veliki talent. Camavinga je strpljivo i vrijedno radio te je na početku ove sezone dobio priliku koju je objeručke prihvatio.

Trener Julien Stephan odmah ga je od prvog kola uvrstio u početni sastav i krenula je rapsodija - Camavinga je igrao odlično, sve bolje i bolje iz kola u kolo, privukavši tako interes bogatijih klubova.

Njegove partije zapele su za oko skautima Manchester Cityja i Pepu Guardioli, koji ga već sad želi dovesti na Etihad jer je uvidio o kakvu se igraču radi. Camavinga je veznjak (centralni i zadnji vezni), igra lijevom nogom, a krase ga strašna eksplozivnost i odlično čitanje igre.

Njegovu tržišnu vrijednost Transfermarkt trenutačno procjenjuje na 20 milijuna eura, ali nesumnjivo će Rennes tražiti više, naročito ako na vrata pokucaju još neki klubovi iz Cityjeva platežnog ranga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider