Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cristiana ostavio u prašini

Koronarekorder najbolji igrač sezone: Spektakularan kraj nakon agonije talentiranog napadača

Paulo Dybala najbolji je igrač netom završene sezone u talijanskoj Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanska nogometna liga, Lega Serie A objavila je u utorak kako je najkorisniji igrač (MVP) prošle sezone igrač Juventusa Paulo Dybala.

Iz Serie A su objavili kako je izbor utemeljen na službenim statističkim izračunima, sustavu patentiranom još 2010. godine, a u koji se uračunavaju sve utakmice igrane u prvenstvu, Kupu i Superkupu.

gol expired Miočić nastavlja nabrijavati svoje fanove za najveću borbu svoje karijere: "Tko je spreman za 15.?" divider

Prema tim izračunima za najboljeg vratara netom završene sezone proglašen je čuvar mreže Juvrentusa Wojciech Szczesny, najbolji obrambeni igrač je stoper Intera Stefan de Vrij, najbolji veznjak je kapetan Atalante Alejandro Gomez, najbolji napadač je prvi strijelac lige Ciro Immobile iz Lazija, a najbolji mladi igrač krilo Parme Dejan Kuluševski.

"Izračunavanje kvalitete igre bazirano je na službenim statističkim pokazateljima Serie A koje predstavljaju objektivan znanstveni evaluacijski kriterij za proglašavanje najboljih. Ova je godina bila posebna zbog zgusnutog rasporeda odigravanja utakmica u završnici, ali svi nagrađeni igrači uspjeli su pokazati svoj talent u svim utakmicama u kojima su igrali", rekao je izvršni direktor Serie A Luigi De Siervo.

gol expired Nadmašio je Messija i Ronalda: Uživa u zasluženom odmoru uz prigodnu tortu i prekrasno društvo divider

Argentinac je više od mjesec i pol dana bio u samoizolaciji i čak četiri puta bio pozitivan na virus. U nekoliko je navrata otkrio koliko mu je virus narušio zdravlje i učinio ga nemoćnim, a posljedice istog osjeća i dan danas.

"Imao sam koronavirus, ali sada se osjećam puno bolje. Nisam još uvijek na 100 posto, ali se osjećam dobro. Vratio sam se treninzima i nogomet se vraća u normalu. Uskoro ćemo ponovno raditi ono što najviše volimo", kazao je ne tako davno Dybala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider