Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žižić bolji od Bendera

Dvostruki hrvatski derbi u NBA-u: Bojan neraspoložen, ali je slavio protiv odličnog Šarića

Hrvatski košarkaši susreli su se u dvije utakmice NBA lige.

Dario Šarić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Indiana Pacersi su na gostovanju kod Philadelphije 76ersa slavili sa 101:98 u ''hrvatskom derbiju'' NBA lige. Pacersi su se ovom pobjedom učvrstili na trećem mjesto Istočne konferencije i potvrdili status najvećeg iznenađenja sezone.

Dario Šarić je bio među najboljim igračima svoje momčadi: ubacio je 18 koševa uz po tri skoka i asistencije. Bojan Bogdanović s druge strane nije imao svoju večer: za 25 minuta je ubacio dva koša (1/11 iz igre, 0/5 za tricu) uz pet skokova i tri asistencije. No istaknuo se u jednoj od ključnih akcija utakmice: sekundu prije kraja nakon podbacivanja je izborio loptu za Pacerse pogodivši u nogu Bena Simmonsa, od kojeg se lopta odbila u aut.

Pobjedničku momčad predvodio je Myles Turner s 25 koševa, dok je kod 76ersa najbolji bio Joel Embiid s 29 koševa i 12 skokova. Philadelphia je trenutno šesta na Istoku i ove bi se momčadi vrlo lako mogle susresti u play-offu.

Još jedan susret hrvatskih košarkaša dogodio se u Phoenixu gdje su Cleveland Cavaliersi sa 129:107 pobijedili Sunse.

Ante Žižić je odlično iskoristio svojih 14 minuta: za pobjedničku momčad je ubacio 11 koševa uz četiri skoka. Dragan Bender se na drugoj strani mučio sa šutom: ubacio je sedam koševa (2/9 iz igre) uz pet skokova i tri asistencije.

LeBron James je s 23 koša predvodio Cavse, dok su za Sunse Josh Jackson i T.J. Warren ubacili po 19.
Na parket je izlazio i Ivica Zubac za svoje Lakerse, ali je u četiri minute ostao bez učinka. Lakersi su pobijedili Denver Nuggetse 112:103 i stigli do 31. pobjede sezone, dok su Nuggetsi ovim porazom pali na 10. mjesto i narušili su izglede za plasman u play-off.

Spomenimo i da je Russell Westbrook došao do 100. triple-double učinka u karijeri u pobjedi Oklahoma City Thundera protiv Atlanta Hawksa 119:107. Westbrook je upisao 32 koša i po 12 skokova i asistencija. Postao je treći najbrži igrač koji je stigao do tog učinka: brži su bili samo Magic Johnson i Oscar Robertson.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider