Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već poznata imena

Dva Hrvata na listi najvećih svjetskih talenata: Listu predvodi čudesni Španjolac

Na listi su u prošlosti bili Mateo Kovačić, Alen Halilović, Nikola Vlašić…, a sada je red došao i na nove generacije.

Bruno Durdov (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Ugledni britanski The Guardian već tradicionalno svake godine izbaci listu najvećih svjetskih nogometnih talenata.

Često u prognozama i pogode jer se igrači sa spomenute liste probiju do velikana i zaigraju ozbiljan nogomet, a neki su već i sada, sa 16 godina, velike zvijezde. Najveće je ime na listi Lamine Yamal iz Barcelone.

Ovaj put na popisu su i dva Hrvata, riječ je o Luki Vuškoviću i Bruni Durdovu. Vuškovića je već kupio Tottenham, a Durdov bi mogao također napraviti veliki transfer jer je prikazao stvarno izvrsne igre ove sezone u dresu Hajduka.

Na listi su u prošlosti bili Mateo Kovačić, Alen Halilović, Nikola Vlašić…, a sada je red došao i na nove generacije.

"Iako će u prosincu napuniti tek 17 godina, brzi, borbeni krilni igrač ove sezone dobiva minute za prvu momčad Hajduka i dokazuje da ih zaslužuje. Usporedba u smislu stila igre može se napraviti s, recimo, Bukayom Sakom, pogotovo kada ga vidite kako ubacuje s desne strane. U rujnu je postigao svoj prvi seniorski gol, a zatim je dodao još jedan u prvenstvenoj pobjedi protiv Gorice 4:1; oba su bila spektakularni udarci lijevom nogom.

"Zaslužuje igrati", rekao je trener Hajduka Gennaro Gattuso. "Ali bila bi velika pogreška ako sada o sebi počne razmišljati kao o velikom igraču. Treba mu sto utakmica da postane velik. Gattuso zna zašto to govori, jer mladićeva radna etika i atleticizam donijeli su mu mjesto u momčadi. Nema jamstava, ali Durdov ima talenta i odlučnosti da to postigne", riječi su kojima su opisali Durdova, a ovako vide Vuškovića:

"Njegov stariji brat Mario bio je jedan od Guardianovih odabira Next Generation 2019, ali već su tada treneri – i sam Mario – govorili da je Luka istinski generacijski talent. Seniorski debi priuštio mu je splitski Hajduk čim je napunio 16 godina i dobio dozvolu za prvu momčad.

Dva dana nakon rođendana započeo je derbi protiv Dinama – a tjedan kasnije zabio je prvi gol. Kompletan branič i dominantan igrač čak i na seniorskoj razini, Vušković ima nevjerojatan potencijal, a sada ga samouvjereno pokazuje u Belgiji na posudbi iz Hajduka. On će ipak biti u Spursima od ljeta nakon što su ga uhvatili u rekordnom transferu za hrvatski klub. Jacek Kulig dao mu je vrlo rijetku ocjenu 10/10 'potencijal' na svom blogu Football Talent Scout, a ocijenio ga je 'potencijalom svjetske klase' bez značajnih slabosti.''

Barcelona Barcelona stiže u Zagreb! Na spektakl Lige prvaka možete potpuno besplatno divider

Branko Ivanković Ivanković slavio nakon tri vezana poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo divider

Ivan Forjan VIDEO Policija zabranila okupljanje hrvatskih navijača uoči utakmice s Poljskom u Varšavi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX
Dinamov dvojac večeras je briljirao! 🇭🇷💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX