Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri gola u dva kola

Hrvatski napadač junak u Serie A: Zabio dva komada i donio veliku pobjedu

U prvom susretu 12. kola talijanskog nogometnog prvenstva Crotone je na gostovanju pobijedio Bolognu 3-2, a junak u gostujućoj pobjedi bio je hrvatski napadač Ante Budimir koji je postigao dva gola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši igrač zaprešićkog Intera i Lokomotive u prošlom kolu je u pobjedi protiv Fiorentine (2-1) zabio svoj prvi gol za Crotone, a ovaj put je s dva gola bio tvorac velike pobjede protiv Bologne.

Domaćin je stigao do vodstva u 38. minuti golom Simone Verdija, no četiri minute kasnije Budimir je izjednačio. Marcello Trotta je pucao, Angelo da Costa obranio, a Budimir pospremio odbijanac. U posljednjim trenucima prvog dijela Verdi je vratio Bolognu u novu prednost.

Međutim, u nastavku susreta gosti su okrenuli rezultat. Trotta je izjednačio u 68. minuti iz kaznenog udarca, a samo dvije minute kasnije Budimir je zabio svoj drugi gol na utakmici.

Nakon što je nosio dres Intera i Lokomotive, Budimir je 2014. preselio u St Pauli, a 2015. je posuđen Crotoneu. Već iduće sezone je završio u Sampdoriji, u kojoj se baš i nije naigrao, upisao je samo 12 nastupa. Ovoga ljeta se vratio u Crotone.

Za Crotone je ovo bila tek treća pobjeda ove sezone, ali i druga u nizu nakon slavlja protiv Fiorentine u prošlom kolu.

Crotone se sada nalazi na 14. mjestu s 12 bodova, dok je Bologna na 12. poziciji s dva boda više.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider