Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolo prije kraja

U baroknom gradu traži se karta više, ove nedjelje imaju meč-loptu za povratak u Prvu HNL

Varaždin i Rudeš već dugo su jedini kandidati za plasman u Prvu HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolo prije kraja u Drugoj HNL mogao bi nestati upitnik iznad toga tko će iduće sezone igrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa.

Lider Varaždin ima četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudeš i ukoliko u nedjelju pobijedi Dugopolje, osigurat će povratak u Prve HNL i prije finalnih 90 minuta sezone.

Varaždinci su sličnu situaciju imali prije tri godine protiv Šibenika kojeg su svladali i odjurili među prvoligaše gdje su se zadržali dvije sezone. U prvoj (2019./2020.) su bili dosta dobri i završili su na osmom mjestu, da bi u drugoj (2020./2021.) nesretno ispali, primivši pogodak u posljednjim minutama posljednjeg kola na gostovanju kod Slaven Belupa u Koprivnici.

Na stadionu se u toj odlučujućoj utakmici sa Šibenčanima okupilo preko 8000 gledatelja, a nekoliko tisuća očekuje ih se i u nedjelju. Ulaznice se prodaju velikom brzinom, većina one glavne tribine (zapad) je rasprodana i ostalo je još malo ulaznica za njezin lijevi dio.

Navijači Varaždina apeliraju na upravu kluba u komentarima na društvenim mrežama da otvore i tribinu istok što će se u konačnici vjerojatno i dogoditi s obzirom da su do utakmice ostala tri dana.

Klub iza kojeg stoji i izbornik Zlatko Dalić (njegov sin Toni je direktor) na dobrom je putu povratka tamo gdje je već bio dvije sezone, a Varaždincima bi se ovo ljeto i jesen opet mogla pružiti prilika da uživo gledaju najbolje hrvatske momčadi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider