Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SPEKTAKL I ŠOK NA "THE DENU"

Drama u zadnjem kolu Championshipa: Millwall prokockao nemoguće, Sunderland izborio kvalifikacije za Premier ligu

Nije moglo bez drame i uzbuđenja u posljednjem kolu najjače druge lige na svijetu.

Jack Clarke (Sunderland) (Foto: Profimedia)

Odigrano je 46. kolo engleskog Championshipa, nakon kojeg su poznata i posljednja dva sudionika kvalifikacija za Premier ligu.

Već prije posljednjeg kola svoje su mjesto u Premier ligi osigurali Burnley, koji je postao prvak ove lige te Sheffield United, a znalo se kako protivnike u kvalifikacijama čekaju Luton Town i Middlesbrough.

Čekala su se još dva sudionika kvalifikacija

Isto tako, znalo se da ispadaju Reading, Blackpool i Wigan te da se zasad sigurno priključuju najbolji trećeligaši, Plymouth i Ipswitch Town.

Na kraju su svoje mjesto u kvalifikacijama osigurali Coventry City i Sunderland, no uz puno drame.

Coventry je bio u najboljoj poziciji, odnosno znali su da s bodom kod Middlesborugha sigurno osvajaju željenu poziciju. U dobroj poziciji bio je i Millwall, njima je trebala domaća pobjeda protiv Blackburna, a s bodom su mogli proći ako Sunderland ili West Bromwich Albion ne dođu do pobjede na gostovanjima. Isto je vrijedilo i za slučaj pobjede Blackburna u njihovom susretu.

Taj bod Coventry je osvojio te osigurao peto mjesto i dvoboj protiv Middlesbrougha.

Delboy i Rodney na poluvremenu su već slavili

Na poluvremenu je sve izgledalo sjajno za Millwall. Vodili su rezultatom 3:1 i imali igru, dok su Sunderland i WBA na svojim gostovanjima još uvijek igrali neodlučeno.

A onda se počelo događati ono što nekako po pravilu donosi Championship. Prvo je Blackburn smanjio na The Denu na 3:2, u 52. minuti, a dvije minute kasnije u Prestonu je do vodstva došao Sunderland. 

U 61. Sunderland je poveo 0:2, a samo dvije minute kasnije bili su u kvalifikacijama, nakon što je Ben Brereton Diaz izjednačio kod Millwalla na 3:3. Krenulo se tamo onda igrati otvoreno s obje strane, a u međuvremenu je Sunderland postigao i treći pogodak. 

Konačni šok za Millwall, klub koji još nikad nije zaigrao Premier ligu, a zbog svoje povijesti, legendarne serije Mućke te raznih filmova, ima veliki broj navijača u cijelom svijetu, dogodio se u 87. minuti, kad je Diaz postigao svoj drugi pogodak za 3:4.

I tu je bilo gotovo, Sunderland je zadržao svoju prednost te sjajnom završnicom sezone izborio kvalifikacije, gdje ih čeka veliko iznenađenje, Luton Town. Gledajući da već devet susreta ne znaju za poraz, nitko ih ne smije otpisati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider