Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Kramarić zabio u potopu

Drama u zadnjem kolu Bundeslige: Sosin Stuttgart golom u 92. minuti izbjegao dodatne kvalifikacije!

Odigrane su sve utakmice posljednjeg kola Bundeslige za sezonu 2021./2022.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem kolu Bundeslige doznali smo odgovore na sva otvorena pitanja koja su postojala prije ovih subotnjih 90 minuta.

Zajedno s novim prvakom Bayernom, Borussijom Dortmund i Bayer Leverkusenom u Ligi prvaka sljedeće sezone igrat će i RB Leipzig. Klub hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola odigrao je 1:1 u gostima kod Arminije Bielefeld što mu je bilo dovoljno za osvajanje četvrtog mjesta budući da je Freiburg, koji ih je mogao preskočiti, izgubio u Leverkusenu 2:1.

Na kraju je peto mjesto ugrabio Union Berlin zahvaljujući pobjedi 3:2 na domaćem terenu protiv Bochuma. Klub iz Berlina i Freiburg tako će igrati u Europskoj ligi sljedeće sezone dok će Köln, koji je završio na sedmoj poziciji, nastupiti u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Ipak, najzanimljivije je bilo u borbi za ostanak odnosno za izbjegavanje 16. mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije (s klubom koji će završiti treći među drugoligašima).

U dramatičnom raspletu zadnjeg kola njemačke Bundeslige nogometaši Stuttgarta pobijedili su kao domaćini Köln sa 2:1 i tako zadržali prvoligaški status zahvaljujući boljoj gol-razlici od berlinske Herthe koja je poražena sa 1:2 na gostovanju u Dortmundu.

Stuttgart se spasio

Sve do druge minute sučevog dodatka utakmice na Mercedes-Benz Areni u Stuttgartu domaća momčad nije imala rezultat koji joj je donosio pomak na spasonosno 15. mjesto.

Stutgart je poveo pogotkom Kalajdžića u 12. minuti, u istoj minuti u kojoj mu je gostujući vratar Schwabe obranio kazneni udarac. Nakon udarca iz kuta Kalajdžić je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu. Köln je izjednačio u 60. minuti, a strijelac je bio Modeste. Pobjedu Stuttgartu i ostanak u Bundesligi donio je Japanac Wataru Endo koji je glavom poslao loptu u mrežu nakon udarca iz kuta u 92. minuti.

Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad.

U Dortmundu je Hertha vodila sve do 68. minute pogotkom Belfodila koji je u 18. minuti realizirao kazneni udarac. I Borussia je do izjednačenja došla s bijele točke, a izvođač je bio Erling Haaland koji se pogotkom oprostio od žuto-crnog dresa. Herthi je i bod bio dovoljan za ostanak na 15. mjestu, ali je u 84. minuti Moukoko postigao pobjednički pogodak za Borussiju i tako omogućio Stuttgartu da dođe do velikog preokreta. Naime, berlinska momčad je uoči posljednjeg kola imala četiri boda više i domaću utakmicu protiv Mainza u kojoj je Hertha također poražena s 2:1.

Marin Pongračić je za Borussiju igrao od 82. minute.

Za Herthu drama tek počinje

Hertha će suparnika u kvalifikacijama saznati nakon posljednjeg drugoligaškog kola koje je na rasporedu sutra. Schalke 04 je već izborio povratak u prvoligaško društvo, a Werderu je za to potreban bod u zadnjem kolu na domaćem terenu protiv Jahna iz Regensburga. Za treće mjesto se bore HSV i Darmstadt koji za Werderom zaostaju tri boda. HSV gostuje u Rostocku, a Darmstadt je domaćin Paderbornu. U slučaju identičnog rezultata, HSV ima prednost, jer ima značajno bolju gol-razliku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider