Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BOD NIJE BIO DOVOLJAN

Drama u posljednjem kolu La lige, Ronaldov Valladolid putuje u niži rang

Real Valladolid momčad je koja će se uz Elche i Espanyol ove sezone presliti u niži rang španjolskog ligaškog nogometa.

Florentino Perez i Ronaldo (Foto: Profimedia)

Čak šest momčadi imalo je realno šanse napustiti prvi razred španjolskog nogometa nakon posljednjeg ligaškog kola. 

I svi oni su imali apsolutno svoju sudbinu u vlastitim rukama, no na kraju će La Ligu napustiti Real Valladolid, koji kod kuće nije uspio savladati Getafe, u ogledu koji je na kraju, s obzirom na ostale rezultate, bio izravan ogled za ostanak u ligi. Ukratko, da je Valladolid zabio u završnici, u niži rang putovao bi klub iz predgrađa Madrida.

Almeria se spasila pred kraj susreta

Valladolid je tako ostao kratak za jedan pogodak, upravo onaj kojim je Almeria u 89. minuti izjednačila kod Espanyola i tako se u posljednji čas spasila. Utakmica u Barceloni obilovala je uzbuđenjem te je završila 3:3. Espanyol je vodio 2:1 i 3:2, no gosti su na kraju došli do boda spasa.

U jednom trenutku opasno je visila i Valencia, odnosno bili su u situaciju gdje eventualnim pogotkom Valladolida oni završavaju ispod crte, no mir u svoje redove donijeli su u 71. minuti, kad je Diego Lopez kod Betisa izjednačio na 1:1, što je bio i konačni rezultat.

Najveći dobitnik na kraju je Celta, koja je pobjedom protiv Barcelone skočila na 13. mjesto, dok je bez puno drame svoj ostanak osigurao i Cadiz, bodom na gostovanju kod prežaljenog Elchea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider