Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
5 do 12 u Vinkovcima

Drama u kultnom klubu: Igrači štrajkaju, nemaju za kavu, a na terenu daju maksimum

Nogometaši Cibalije proživljavaju iznimno teške trenutke, prisiljeni su na metode očajnika...

Navijači Cibalije Ultrasi (Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX)

U kultnom vinkovačkom klubu vlada alarmantna situacija, ma prava agonija. Posljednje informacije govore da je ovaj put dogorjelo do noktiju.

Igrači Cibaliji klečanjem su u prošlom kolu poslali poruku Upravi, navijačima i široj javnosti u kakvoj se situaciji nalaze, a malo je reći da je teška. Bio je to vapaj očajnika.

Prije utakmice s BSK-om trener Cibalije Tomislav Radotić otvoreno je progovorio o problemima koji tište njegove igrače.

"Nažalost, nisam u mogućnosti razgovarati o sportu i taktici, o tome je li Cibalia prva, druga ili deveta. Igrači nemaju za osnovne stvari za život, one ljudske, humane. Kasne plaće, kasne stanarine… Većini igrača kava je luksuz", kazao je Radotić za Vinkulju.hr.

Nakon dobre igre i visoke pobjede protiv BSK-a momčad je poslala jasnu poruku: na potezu je Uprava. No očito se nije dogodilo to što su očekivali. Iako vlada zavjet šutnje u redovima Nebeskoplavih, saznajem da igrači Cibalije nisu trenirali posljednja dva dana.

Igrači Cibalije u tihom štrajku

Od ponedjeljka su u svojevrsnom tihom štrajku. Moje informacije govore da su odbijali trenirati sve dok im se ne isplate plaće. Jednostavno su bili prisiljeni na takav potez. Vidjet ćemo hoće li se pojaviti na današnjem treningu.

Kako čujem, poslali su poruku da ne žele putovati u Solin na utakmicu sljedećeg kola Prve HNL ako im se ne ispune zahtjevi. To je zasad samo prijetnja iz očaja, to je prilično jasno, ali nije daleko dan kada će se takvo što i ostvariti ako se ovako nastavi. A sat otkucava, za Cibaliju je 5 do 12.

Doznajem da je jučer održan i sastanak najgorljivijih navijača Cibalije. Zaključeno je da se danas pokuša dogovoriti sastanak predstavnika igrača, navijača i gradonačelnika Ivana Bosančića. Tražit će se garancija za isplatu dugovanja. Prema informacijama iz Vinkovaca, igrači nisu dobili plaću posljednja tri mjeseca.

U nadi da ću senzibilizirati javnost i odgovorne ponukati da nešto učine, odavno sam upozoravao da je u Cibaliji iznimno loša situacija, najblaže rečeno, te da je moguć i najgori scenarij ako se nastavi sa sličnom politikom.

Vrijeme je da se nešto učini, sat otkucava

Klupski račun svako malo je blokiran, a o ostalim problemima da i ne govorimo. Unatoč lošim uvjetima za rad i trening, igrači Cibalije pružaju maksimum. Zalaganje je na visini, što su pokazali i protiv BSK-a, ali pitanje je dokad će to trajati. Teško je u opisanim uvjetima zadržati motivaciju i voljni moment na duže staze.

Vinkovčani su i dalje pri vrhu ljestvice i da imaju samo malo bolju logističku potporu Uprave, zacijelo bi bili najozbiljniji kandidati za ulazak u elitni rang hrvatskog nogometa. Ovako Rudeš koristi šansu i daleko je odmakao pratnji.

Nadajmo se da će na sastanku s gradonačelnikom riješiti barem najakutnije probleme. Za nešto više Cibalia treba ozbiljnog investitora, to je svima jasno. No Grad kao većinski vlasnik nikako da nešto poduzme u vezi s tim.

Dugovi su se nagomilali, a stalno dolaze nove obveze. Politika koja je poharala Cibaliju i dovela je na prag uništenja očito nema kraja. Igrači i navijači Cibalije mogu se samo nadati da će se konačno nešto pokrenuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider