Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemoralna ponuda

Drama na Camp Nouu: Evo što je presudilo da Rakitić ostane u Barceloni

PSG bio je ozbiljno zainteresiran za Ivana Rakitića, a ovaj je ipak odlučio ostati u Barceloni.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Galerija

Nakon pobjede Barcelone u Valladolidu, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić javno je obznanio da ostaje na Camp Nouu, čime je neizravno potvrdio da je razmišljao o odlasku, odnosno da je imao u džepu lukrativnu ponudu.

PSG je bio vrlo uporan i krajnje izravan. Parižani su navodno bili spremni isplatiti Barceloni odštetnu klauzulu od 125 milijuna eura, a Rakitić bi dobio osjetno veću plaću.

Što je presudilo da Rakitić ipak ostane u Barceloni? Iako u Barceloni svi tvrde da nisu ni namjeravali prodati Rakitića, iza kulisa odvijala se drama, pa je stvar u svoje ruke ipak morao uzeti Ernesto Valverde.

Trener Barcelone navodno je pozvao Rakitića na razgovor u četiri oka. Kazao mu je što misli o njemu i potakao ga da otvoreno kaže što ga tišti. Hrvatski veznjak objasnio je treneru situaciju u kojoj se nalazi, otkrio mu svoje dvojbe i razmišljanja o budućnosti.

Ernesto Valverde (Foto: AFP)
Ernesto Valverde (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako pišu španjolski mediji, Valverde je kazao Rakitiću da ga iznimno cijeni, da ga smatra jednim od ključnih igrača Barcelone, da mu bezuvjetno vjeruje i vidi kao nositelja igre, te da ga zbog toga želi zadržati pod svaku cijenu.

Valverde je na taj način otklonio sve Rakitićeve sumnje. Uslijedila je igračeva javna obznana odanosti i ljubavi prema dresu Barcelone. Očekuje se da će obostrani izljevi ljubavi biti začinjeni povećanjem plaće. Bez tog „sitnog“ detalja teško da bi ova melodrama završila sa sretnim završetkom.

 

Nastavi čitati