Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemoralna ponuda

Drama na Camp Nouu: Evo što je presudilo da Rakitić ostane u Barceloni

PSG bio je ozbiljno zainteresiran za Ivana Rakitića, a ovaj je ipak odlučio ostati u Barceloni.

Galerija Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) Ivan Rakitić (Foto: AFP) +3 Ivan Rakitić (Foto: AFP)

Nakon pobjede Barcelone u Valladolidu, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić javno je obznanio da ostaje na Camp Nouu, čime je neizravno potvrdio da je razmišljao o odlasku, odnosno da je imao u džepu lukrativnu ponudu.

PSG je bio vrlo uporan i krajnje izravan. Parižani su navodno bili spremni isplatiti Barceloni odštetnu klauzulu od 125 milijuna eura, a Rakitić bi dobio osjetno veću plaću.

Što je presudilo da Rakitić ipak ostane u Barceloni? Iako u Barceloni svi tvrde da nisu ni namjeravali prodati Rakitića, iza kulisa odvijala se drama, pa je stvar u svoje ruke ipak morao uzeti Ernesto Valverde.

Trener Barcelone navodno je pozvao Rakitića na razgovor u četiri oka. Kazao mu je što misli o njemu i potakao ga da otvoreno kaže što ga tišti. Hrvatski veznjak objasnio je treneru situaciju u kojoj se nalazi, otkrio mu svoje dvojbe i razmišljanja o budućnosti.

Ernesto Valverde (Foto: AFP) Ernesto Valverde (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako pišu španjolski mediji, Valverde je kazao Rakitiću da ga iznimno cijeni, da ga smatra jednim od ključnih igrača Barcelone, da mu bezuvjetno vjeruje i vidi kao nositelja igre, te da ga zbog toga želi zadržati pod svaku cijenu.

Valverde je na taj način otklonio sve Rakitićeve sumnje. Uslijedila je igračeva javna obznana odanosti i ljubavi prema dresu Barcelone. Očekuje se da će obostrani izljevi ljubavi biti začinjeni povećanjem plaće. Bez tog „sitnog“ detalja teško da bi ova melodrama završila sa sretnim završetkom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider