Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Drama ManUtda: Poskupljuju karte da bi spasili klub?

Golema dugovanja u kojima se nalazi engleski nogometni prvak Manchester United nagnala su američke vlasnike kluba da razmisle o povećanju cijene godišnjih ulaznica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukupni iznos duga je čak 711 milijuna funti, pa obitelj Glazer, u čijem je vlasništvu United, razmišlja o raznim načinima za smanjivanje deficita. Jasno je da će samo povećanje cijena ulaznica imati minimalan učinak na kresanje duga, ali Glazeri su u obzir uzeli i tu mjeru.

Prema pisanju News of the Worlda, zasad razmišljaju o nekoliko opcija, a prema najgoroj za navijače, cijena bi porasla za čak 11 posto. Tako bi godišnja ulaznica za obiteljsku tribinu sa sadašnjih 646 funti skočila na 722 funte. Navijačima se takve najave, očekivano, nimalo ne sviđaju.

'Prošlotjedno objavljivanje ukupnih dugovanja našeg kluba pokazalo je istinsku štetu koju su Glazeri nanijeli Unitedu. Ne mogu sada očekivati da navijači plaćaju dug. Ako ustraju u tome, mogli bi se iznenaditi koliko će im teško biti prodati ulaznice,' izjavio je Duncan Drasdo iz Neovisne udruge navijača Manchester Uniteda.

Prema preliminarnim bi se procjenama nepopularnim potezom u klupsku blagajnu na godinu slilo dva milijuna funti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider