Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pobjednički niz

Hrvatski trener preporodio reprezentaciju Irana: Stopostotni učinak, blizu su Svjetskog prvenstva

Hrvatski trener Dragan Skočića već godinu i pol dana sjedi na klupi Irana i niže pobjede...

Zasluženi odmor u rodnom gradu za Riječanina Dragana Skočića, koji već godinu i pol dana sjedi na klupi Irana. I to s osmijehom na licu.

Iako je tamošnju reprezentaciju preuzeo od Belgijca Marca Wilmotsa u gotovo bezizlaznoj situaciji - s dva poraza iz četiri utakmice prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Novi kiks bio je nedopustiv.

"Bilo je, moram reći, jako teško u Bahreinu igrati utakmicu u kojoj ne smiješ izgubiti bod. Radili smo puno s igračima, razgovarali smo, imamo dobru ekipu i vjerovali smo da to možemo napraviti. Ali kažem pritisak je bio jako velik i na koncu uspjeli smo dobiti sve te utakmice", kaže bivši igrač i trener Rijeke.

A peti Hrvat u ulozi izbornika Irana, poslije Branka Ivankovića, Miroslava Blaževića, Tomislava Ivića i Stanka Poklepovića, dosad je dobio baš sve utakmice. Devet od devet, uz impresivnu gol razliku: 28 - 2.

"Mi imamo fantastične igrače, recimo u napadu, koji imaju strašnu kvalitetu. Imamo najboljeg igrača Porta Taremija, imamo Jabasha koji igra u Feyenoordu, imamo u Zenitu najboljeg igrača Azmuna. Tako da imamo mi igrača, jednostavno probudili smo ih i napravili dobar posao."

Iranu u listopadu slijede važne utakmice u borbi za Svjetsko prvenstvo, no plasman u Katar čini se izvjesnim. Iranci su po dolasku Skočića bili skeptični. Sada:

"Sad je kompletna javnost na mojoj strani, ali ja se ne zavaravam. Jednostavno, nogomet nema pamćenje tako da je svaka sljedeća utakmica najvažnija."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider