Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raduje se izazovu

Mladi Vatreni dobili novog izbornika: Trener kojem je učinjena velika nepravda

Dragan Skočić preuzeo je dužnost izbornika hrvatske U-21 reprezentacije nakon što je dogovorio detalje suradnje s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Marijanom Kustićem, a njegovo imenovanje potvrdio je Izvršni odbor HNS-a.

Dragan Skočić (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)

Hrvatska U-21 reprezentacija osigurala je treći uzastopni plasman na Europsko prvenstvo, a dosadašnji izbornik Igor Bišćan imenovan je trenerom zagrebačkog Dinama.

Kormilo mlade reprezentacije preuzet će Dragan Skočić, koji je u sjedištu Saveza potpisao ugovor s predsjednikom Saveza, Marijanom Kustićem, stoji na službenoj stranici HNS-a.

Skočićev posljednji posao bilo je vođenje iranske reprezentacije, koju je uspješno odveo na FIFA Svjetsko prvenstvo u Katru, a s 25 osvojenih bodova u deset utakmica u trećem krugu kvalifikacija postavio je novi rekord iranske reprezentacije. Usprkos izvanrednim rezultatima, Skočić nije imao priliku voditi Iran na završnom turniru.

Dragan Skočić novi izbornik mlade hrvatske reprezentacije

Prije vođenja Irana Skočić je trenirao Rijeku, Interblock Ljubljanu, Al Arabi, Al Nassr, Malavan, Foolad, Rayka Babol i Sanat Naft, a među trenerskim uspjesima ističu se osvajanje Hrvatskog kupa s Rijekom te Slovenski kup i Superkup s Interblockom. S Al Arabijem došao je do finala Kupa prijestolonasljednika i Kupa federacija, a Al Nassr i Foolad vodio je u Azijskoj Ligi prvaka. Skočić je bio među nominiranim trenerima za nagradu najboljeg svjetskog izbornika 2021. godine prema IFFHS-u.

"S puno ponosa, ambicije i optimizma preuzimam ovu ulogu te zahvaljujem predsjedniku Kustiću i rukovodstvu Saveza na ukazanom povjerenju. Igor je radio jako dobar posao s našom mladom reprezentacijom i želja mi je da na pravi način završimo aktualni ciklus sa što boljim nastupom na Europskom prvenstvu, a potom prionemo slaganju nove generacije. Imamo zaista puno talentiranih i kvalitetnih igrača te se radujem izazovu da im svojim znanjem i iskustvom pomognem ostvariti svoje potencijale", izjavio je novi izbornik U-21 reprezentacije Dragan Skočić.

"Iznimno smo zadovoljni što smo dogovorili suradnju s jednim tako renomiranim, uspješnim i dokazanim stručnjakom, što potvrđuje koliko važnosti pridajemo razvoju naših mladih nogometaša. Zahvaljujem Draganu što je prihvatio naš prijedlog i odlučio se za ovaj izazov, iako ga nakon sjajno odrađenog posla s iranskom A reprezentacijom traže brojni klubovi i savezi. Želim Draganu puno sreće i uspjeha, a od Saveza će imati maksimalnu podršku kako bi ostvario rezultatske i razvojne ciljeve koje smo zajednički postavili", istaknuo je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider