Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"tražio je čuda"

Slavni liječnik kojeg je potjerao Guardiola uzvratio udarac: "Unazadio je Bayern! Pep živi u strahu"

Liječnik minhenskog Bayerna Müller-Wohlfahrt nije štedio aktualnog trenera Manchester Cityja Pepa Guardiolu.

Dr. Müller-Wohlfahrt i Pep Guardiola (Screenshot)

Liječnik minhenskog Bayerna Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt vratio se u službu kluba u kojem je proveo više od 38 godina, ali tek nakon što se na klupu vratio Jupp Heynckes, čovjek s kojim je Bayern uzeo trostruku krunu. Dr. Müller-Wohlfahrt dao je ostavku u travnju 2015. godine, nakon što ga je Pep Guardiola optužio za poraz Bayerna u Ligi prvaka od Porta.

Cijenjeni njemački liječnik izdao je svoju autobiografiju, u kojoj je posebno poglavlje posvetio dijelu karijere kada je radio pod katalonskim stručnjakom Guardiolom. Müller-Wohlfahrt nije štedio aktualnog trenera Manchester Cityja, koji ga je često napadao i krivio za poraza i zdravstveno stanje u momčadi.

"Smatram ga čovjekom koji ima nisko samopouzdanje i koji će učini sve da to sakrije od drugih. Živi u konstantnom strahu od gubljenja moći i autoriteta. To mu je čak gore i od poraza", napisao je njemački liječnik, koji tvrdi da ga je Guardiola uvrijedio kao čovjeka.

"Povrijedio mi je čast. Verbalno me napadao kada sam imao tretmane s igračima. Krivio me za brojne ozljede i fizičko stanje nogometaša. Čak i poraze! Uvijek je burno reagirao kada bi morao mijenjati igrača zbog ozljede mišića. Uvijek je govorio da mu je nevjerojatno da u Španjolskoj igračima treba dva tjedna za oporavak, a u Njemačkoj čak šest! Tražio je da zagrijavanje za trening bude gotovo u pet minuta, a to je nemoguće. Pa se čudio odakle ozljede...", ispričao je Dr. Müller-Wohlfahrt.

"Po mojem mišljenju Pep je vratio vrijeme unazad u Bayernu. Naopako je okrenuo cijeli dobro promišljeni sistem isprobanih i dokazanih medicinskih programa. Ma on je znao sve bolje od nas... Njega nije interesirala medicina, već medicinska čuda".

Dr. Müller-Wohlfahrt je liječnik koji je radio s brojnim slavnim sportašima, među ostalima i s Usainom Boltom, s kojim je bio na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru i davao tretmane nakon kojih je osvojio zlato!

Kod Dr. Müller-Wohlfahrta liječili su se Ivica Olić i Luka Modrić, koji je riješio svoje probleme s koljenom tzv. eksperimentalnim tretmanima.

Godinama je i liječnik nogometne reprezentacije Njemačke, koja će u ovog ljeta u Rusiji braniti naslov svjetskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider