Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PUT NJEMAČKE

Ten Hagu je u Ajaxu bio ključ dolaska do polufinala Lige prvaka, u Unitedu ga se odrekao

Nakon što se nije uspio nametnuti Eriku ten Hagu, Donny van De Beek pokušat će oživjeti karijeru u njemačkom Eintrachtu.

Donny Van de Beek i Erik ten Hag (Foto: Afp)

Kad je početkom prošle sezone Erik ten Hag došao u Manchester United, tamo ga je dočekao jedan igrač kojeg je jako dobro znao.

Donny Van de Beek bio je njegov igrač u Ajaxu, jedan od ključnih veznjaka iz sezone 2018./19., kad su Kopljanici došli do polufinala Lige prvaka. Odigrao je Donny tada svih 12 utakmica, upisavši tri pogotka i dvije asistencije, a sjajan je bio i u domaćoj ligi, gdje je upisao devet pogodaka i deset asistencija.

Sjajne igre prodale ga u Manchester

Nakon vrlo dobre iduće sezone, danas 26-godišnji Nizozemac je u ljeto 2020. godine preselio u Manchester United.

I malo je reći da se tamo nije snašao. Kroz tri i pol sezone, prožete velikim dijelom i ozljedama, igrao je minimalno, a nije previše traga ostavio niti pretprošle sezone, kad je proljeće proveo na posudbi u Evertonu.

Vjerovalo se da će ga Ten Hag podići, jer ipak je kod njega igrao najbolji nogomet, ali to se nije dogodilo. Minimalno je korišten prošle sezone, a od ovosezonskih 16 utakmica Premier lige, Donny u točno pola nije bio niti na klupi, dok je u idućih osam samo jednom ušao i to je dobio dvije minute na terenu.

Savršen klub za oživiti karijeru

Sad će sreću pokušati pronaći u Njemačkoj, jer je dogovorena njegova posudba u Eintracht iz Frankfurta, kojem će pristupiti od Nove godine.

Eintrach bi trebao biti savršen klub za oživljavanje karijere, klub iz sredine Bundeslige, ali koji nerijetko iznenadi i boljih rezultatima od toga.

Nijemci će ga na kraju sezone moći otkupiti za 15 milijuna eura. Ako zaigra blizu partijama iz Ajaxa, ta će cijena za igrača u najboljim godinama biti bagatela.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider