Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve to u nekoliko mjeseci

Bio je među najtraženijim nogometašima Europe, ostvario veliki transfer, a sad želi pobjeći glavom bez obzira

Pet sezona bio je u seniorima Ajaxa prije negoli je prešao na Old Trafford.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvažnijih kotačića onog Ajaxa koji je proteklih godina žario na europskoj sceni (finale Europske lige 2017., polufinale Lige prvaka 2019.) bio je Donny van de Beek.

Sjajni nizozemski veznjak ostao je u redovima Kopljanika duže negoli neke druge zvijezde poput Frenkieja de Jonga ili Matthijsa de Ligta, a onda su prošlog ljeta i on i klub procijenili kako je pravo vrijeme za transfer.

Željeli su Van de Beeka mnogi klubovi iz najjačih europskih liga, od Španjolske preko Engleske pa do Italije, a na koncu je pobjedu u utrci za njegov potpis odnio Manchester United.

Crveni vragovi iskrcali su Ajaxu odštetu od 39 milijuna eura i Van de Beek je potpisao ugovor na pet godina s tjednom plaćom od 120.000 funti.

Početkom rujna sve je bilo idilično, ali u međuvremenu su se okolnosti promijenile do te mjere da 24-godišnji Nizozemac ovih dana očajnički poručuje: "Želim što prije otići, prodajte me na ljeto!" Rekao je to izvršnom dopredsjedniku Edu Woodwardu, s kojim je nedavno održao sastanak.

Nije se uspio standardizirati u momčadi koju vode Ole Gunnar Solskjaer, skupio je 26 nastupa u svim natjecanjima i sveukupno na terenu proveo tek nešto više od 1000 minuta. Stoga ne čudi što se Van de Beek boji kako bi mogao izgubiti svoje mjesto u reprezentaciji Nizozemske pred nadolazeće Europsko prvenstvo kojem će Oranje biti jedan od domaćina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider