Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Top 10

Donnarumma je i službeno najveća krađa u nogometnoj povijesti: Ovo je 10 najvrjednijih igrača koji su otišli bez odštete

PSG je ovo ljeto već "ukrao" igrače vrijedne 100 milijuna eura, ali nisu ni do koljena Juveu i Bayernu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski doprvak PSG je u srijedu službeno objavio javnu tajnu – najbolji igrač Eura Gigio Donnarumma potpisao je ugovor i do 2026. godine nosit će dres pariških bogataša. Talijanska jedinica pristigla je iz Milana bez odštete i službeno je postala „najveća krađa“ u nogometnoj povijesti.

Donnarumma trenutačno vrijedi 60.000.000 eura i od danas je najvrjedniji igrač ikad koji je promijenio klub bez odštete. S vrha te liste skinuo je Davida Alabu koji je nedavno pobjegao Bayernu i besplatno preselio u Real Madrid.

gol expired Službeno: Najbolji igrač Eura potpisao za PSG, idućih pet godina mjesečno će zarađivati milijun eura divider

PSG ovo ljeto "ukrao" igrače u vrijednosti 100 milijuna eura

Golman Azzurra je već treći takav transfer PSG-a ove sezone poslije Sergia Ramosa i Georginija Wijnalduma, koji su stigli iz Reala odnosno Liverpoola, a trojac ukupno ima tržišnu vrijednost 100.000.000 eura.

Donnarumma je u Milanu započeo karijeru 2013. godine i odigrao je 251 utakmicu, 88 puta sačuvavši praznu mrežu. Preselio je iz modne prijestolnice u Grad svjetlosti jer matični klub nije želio pristati na ugovorne zahtjeve njegovog agenta Mina Raiole.

Navodno je tražio 12.000.000 eura po sezoni za produženje što Rossonerri nisu željeli platiti. Identičan problem imali su prije nekoliko godina kad su prvi put pokušali pronaći dogovor, Milan je dugo pokušavao, međutim na koncu je odustao i doveo Lilleovog Mikea Maignana, a PSG je uskočio u priču, bogati gazda je potpisao ček i sve je bilo gotovo dok si rekao keks.

gol expired PSG vezao jednog od najboljih stopera svijeta na dvije godine divider

Arapi nisu štedili na najboljem na svijetu

Čovjek koji je ovjerio posao, PSG-ov prvi čovjek Nasser Al-Khelaifi rekao je kako dovodi „najboljeg golmana na svijetu“ i nije škrtario kako bi osigurao najveću krađu u nogometnoj povijesti.

To je dakle ove sezone postao modus operandi u Parizu, krasti igrače bez odštete, a to radi kako bi oporavio financije od ogromnih odšteta koje je isplaćivao proteklih godina. Sličnu praksu koriste mnogi giganti poput Juventusa, koji krade sjajne mlade igrače po isteku ugovora na sve strane, odnosno Bayerna koji tako pustoši domaću konkurenciju.

Ovo je deset najvrjednijih transfera bez odštete u povijesti:

10. ADRIEN RABIOT - 2019 – TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €35M

Iz PSG-a u Juventus

9. MICHAEL BALLACK - 2006 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €35M

Iz Bayerna u Chelsea

8. HAKAN CALHANOGLU - 2021 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €35M

Iz Milana u Inter Milan

7. AARON RAMSEY - 2019 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €40M

Iz Arsenala u Juventus

6. LEON GORETZKA - 2018 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €40M

Iz Schalkea u Bayern

5. STEFAN DE VRIJ - 2018 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €40M

Iz Lazija u Inter

4. MEMPHIS DEPAY - 2021 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €45M

Iz Lyona u Barcelonu

3. ROBERT LEWANDOWSKI - 2014 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €50M

Iz Borussije u Bayern

2. DAVID ALABA - 2021 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €55M

Iz Bayerna u Real Madrid

1. GIANLUIGI DONNARUMMA - 2021 - TRŽIŠNA VRIJEDNOST: €60M

Iz Milana u PSG

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider