Tenis
SPORTOVI
Tenis
DEMOLIRANJE BY DONNA

Donna Vekić razbila nositeljicu i plasirala se u treće kolo Australian Opena

Veliku pobjedu uz fantastičnu igru ostvarila je Donna Vekić u drugom kolu Australian Opena.

Donna Vekić (Foto: Afp)

Treći put u karijeri 26-godišnja Osječanka Donna Vekić zaigrat će u trećem kolu Australian Opena, i to nakon što je odigrala jedan od najboljih mečeva unutar svih svojih nastupa na Grand Slam turnirima.

Eliminirala je 18. nositeljicu Ljudmilu Samsonovu, i to tako da favoriziranoj Ruskinji nije dala nikakvu šansu.

Servirala sjajno, u drugom setu odradila metlu

Donna je već u prvom servis-gemu svoje protivnice pokazala namjere, a potom joj ga oduzela u drugom, te je uspješno čuvajući svoj servis došla do seta rezultatom 6:3.

U drugom je zaigrala još bolje. Zapravo, protivnici je dopustila tek osam poena, ali oni se nisu tako rasporedili da bi joj bili dovoljni za utješni gem. Metla u drugom setu, odnosno 6:0 za treće kolo. Njega će hrvatska tenisačica dočekati odmorna jer ovog puta nije morala proći svojevrsnu kalvariju, kao u prvom kolu.

U trećem će je kolu dočekati Nuria Párrizas Díaz, iskusna 31-godišnja Španjolka, inače 71. igračica svijeta u ovom trenutku. Ona je pobijedila Anastaziju Potapovu rezultatom 6:3, 6:2, tako da niti ona neće suviše potrošena ući u meč. 

Njih dvije dosad se na WTA touru još nisu susretale.

Pobjedom bi Donna izjednačila svoj najbolji rezultat na ovom turniru, s obzirom na to da je među 16 već ušla 2021. godine. Očito joj podloga u Melbourneu odgovara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider