Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
velike riječi vratarskog uzora

Livaković za Dnevnik Nove TV nakon pohvala Casillasa: "Zbog njega i Raula sam počeo igrati"

Dominik Livaković uživa u najuspješnijoj sezoni svoje karijere. Svojim obranama potvrdio se kao jedan od nositelja Dinamove momčad.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dominik Livaković zaradio je javnu pohvalu s najviših golmanskih razina. Vratara Dinama na Twitteru je pohvalio ni manje ni više nego legendarni Iker Casillas.

Ikona Real Madrida kojeg na toj mreži prati čak 8,6 milijuna pratitelja, široj je svjetskoj javnosti skrenuo pozornost na drugog vratara naše nogometne reprezentacije.

Livaković iznenađen i počašćen

"Ove godine sam pratio Dominika Livakovića. Igra za Dinamo Zagreb. 24 godine. Zanimljivo."

* Je li te iznenadio njegov tvit?

"Pa je. Naravno. To je nešto jako lijepo kada te tako jedna ikona, jedan od najboljih golmana u povijesti pohvali. Stvarno sam počašćen."

Casillas je godinama bio kapetan Reala i zaštitni znak Kraljevskog kluba. Za madridskog velikana igrao je od malih nogu pa sve do ljeta 2015. kada je preselio u Porto, a s Realom je između ostalog osvojio čak pet naslova prvaka Španjolske, te tri Lige prvaka, dok je s reprezentacijom Španjolske osvojio dvije europske i jednu svjetsku titulu.

Zbog Casillasa i Raula počeo igrati nogomet

* Casillas uzor ili jedan od uzora?

"Gledao sam njega, navijao za Real. On i Raul su razlog zbog čega sam počeo igrati nogomet."

Neočkivane, posebno ovako javne i samoinicijativne pohvale Casillasa, Livakoviću stižu kao šlag na tortu jedne povijesne sezone u Dinamu.

Ovu sezonu Livaković će pamtiti i po dva nastupa za reprezentaciju. Zlatko Dalić vjeruje u njega kao sigurnu opciju na golu, a izborniku je na povjerenju najbolje uzvratio dobrim obranama u Ligi nacija protiv Engleske.

S obzirom na nešto slabiju formu u odnosu na prije kod kolege Lovre Kalinića, javnost se pita, je li vrijeme da i službeno preuzme vatrenu "jedinicu".

Livaković je u siječnju napunio tek 24 godine, a inozemni transfer, na temelju kojeg bi Dinamo mogao dobro popuniti svoju blagajnu, mogao bi se vrlo lako dogoditi već ovog ljeta.

Cijeli razgovor s Dominikom Livakovićem pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider