Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U predvečerje sezone

Osvojio je Euro s Italijom, a sad je i službeno zatražio odlazak iz kluba: Cijena je već pala

Talijanski reprezentativac šokirao je svoje aktualne poslodavce nekoliko dana prije starta nove sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dana prije prve utakmice u novoj sezoni talijanski reprezentativac Domenico Berardi uputio je svom klubu Sassuolu službeni zahtjev za transferom.

Njegov odlazak iz ovog talijanskog prvoligaša bio je nešto što se moglo očekivati nakon što je osvojio Europsko prvenstvo s reprezentacijom, ali budući da se sve otegnulo na više od od mjesec dana od završetka Eura, Berardi je odlučio ubrzati cijeli posao.

Jasno je dao do znanja kako više ne želi igrati za Sassuolo već drži kako je sada, s osvojenim Eurom i navršenih 27 godina, vrijeme za odlazak na višu razinu.

Koja će biti njegova iduća destinacija, saznat će se kroz idućih 10-ak dana. Klubovi koji bi ga htjeli vidjeti u svojim redovima su Milan, Fiorentina, Liverpool i Burnley.

Pritom treba reći kako Liverpoolu on u ovom trenutku nije neophodan, ali Jürgen Klopp bi ga htio dovesti jer će usred sezone ostati bez Mohameda Salaha i Sadija Manea koji će otići sa svojim reprezentacijama na Afrički kup nacija.

Što se ostalih interesenata tiče, tu nema dileme, Berardi bi bio pojačanje i za Milan, a kamoli za Fiorentinu i Burnley. Međutim, pitanje je tko je od njih voljan platiti onoliko koliko će Talijani tražiti.

Prvotno je traženi iznos odštete bio postavljen na 40 milijuna eura, ali s obzirom da se bliži kraj prijelaznog roka i da igrač svim silama želi napustiti klub, za očekivati je da će u konačnici otići za otprilike 30 milijuna.

Dodajmo kako je u prošloj sezoni Berardi u dresu Sassuola u 30 nastupa u Serie A postigao 17 golova i upisao osam asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider