Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo!

Domagoj Vida zabio za AEK: Dinamov protivnik se vratio na prvo mjesto

PAOK vodi na ljestvici sa 60 bodova, AEK ima bod manje, treći je Olympiakos sa 57 bodova, a četvrtu poziciju drži Panathinaikos sa 56 bodova. U Ligi za prvaka još će igrati Aris (42) i Lamia (34).

Domagoj Vida (Foto: Profimedia)

U susretu 26. kola grčkog nogometnog prvenstva, Dinamov protivnik u osmini finala Konferencijske lige, PAOK je na gostovanju porazio Lamiju sa 2-0 preuzevši vrh ljestvice nakon što je AEK odigrao 3-3 na gostovanju kod Arisa.

PAOK je iskoristio AEK-ov remi i gostujućom pobjedom protiv Lamije vratio se na vrh ljestvice.

Solunski sastav je poveo u 71. minuti golom brazilskog veznjaka Taisona, a pobjedu je potvrdio u drugoj minuti sudačke nadoknade golom ganskog braniča Abdula Rahmana Babe. Hrvatski vratar Dominik Kotarski branio je za PAOK kojem sada u četvrtak slijedi gostovanje u Zagrebu u prvom susretu osmine finala Konferencijske lige.

AEK je u sjajnom susretu s mnogo obrta odigrao 3-3 na gostovanju kod Arisa ispustivši pobjedu u osmoj minuti nadoknade.

Atenski sastav je poveo u 15. minuti golom Nordina Amrabata, no Aris je okrenuo rezultat, a strijelci su bili Giannis Fetfatzidis u 43. minuti, te Kike Saverio u 49. minuti.

Izjednačio je Domagoj Vida golom u 55. minuti, a goste je u novu prednost doveo Ezequil Ponce u 68. minuti. Kada se već činilo kako će AEK osvojiti tri boda, Loren Moron je iz kaznenog udarca u osmoj minuti nadoknade zabio za 3-3.

Vida je za AEK igrao cijeli susret, dok je Robert Ljubičić igrao do 63. minute. Neven Đurasek nije nastupio za Aris.

Panathinaikos je na gostovanju kod OFI Krete odigrao 2-2. Domaćin je poveo u 21. minuti golom Jesusa Jimeneza, a izjednačio je Fotis Ioannidis u 36. minuti. Leya Iseka je iz kaznenog udarca u 81. minuti doveo domaćine do nove prednosti, a izjednačio je Andraž Šporar dvije minute kasnije. Tin Jedvaj nije nastupio za goste.

Olympiakos je porazio Volos sa 3-0. Gosti su već od šeste minute zaigrali s igračem manje nakon što je isključen Jean Barrientos, a golove za pirejski sastav zabili su Ayoub El Kaabi (26, 45+5-11m), te Stevan Jovetić (87).

Nakon ovoga kola prvih šest momčadi nastavlja natjecanje u "Ligi za prvaka", a ostalih osam klubova seli u "Ligi za ostanak".

PAOK vodi na ljestvici sa 60 bodova, AEK ima bod manje, treći je Olympiakos sa 57 bodova, a četvrtu poziciju drži Panathinaikos sa 56 bodova. U Ligi za prvaka još će igrati Aris (42) i Lamia (34).

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider