Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TEŠKO JE PRONAČI RIJEČI

Dodatni dokaz blamaže: Kizilžar je na susret došao s katastrofalnim nizom ovogodišnjih rezultata

Nitko nije očekivao da će vjerojatno posljednja europska utakmica na Gradskom vrtu završiti na ovaj način.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Osijek imao je sve u svojim rukama. Došao je iz Kazahstana sa sigurnom prednosti, s pobjedom koja je zapravo mogla i trebala biti veća. Nitko nije mogao niti pomisliti da će Kizilžar napraviti ono što im je trebalo za prolaz već nakon 90 minuta, pobjedu od dva pogotka razlike.

Kizilžar je došao s katastrofalnim nizom

Uostalom, kako bi to itko očekivao kad pogledamo trenutni niz u kakvom se kazahstanska momčad nalazi te kakvu 2022. godinu ima iza sebe? Oni se nalazi na 12. mjestu vrlo slabe lige koju čini 14 klubova te su u borbi za ostanak, a ništa bolje ne stoje niti u Kupu, koji se trenutno igra po sistemu uz natjecanje po skupinama.

Kizilžar je ove sezone, prije susreta na Gradskom vrtu, odigrao 20 utakmica. 16 u ligi, tri u Kupu te prvi europski susret protiv Osijeka. Upisali su tri pobjede, sedam neodlučenih susreta i deset poraza

U Osijek su došli s nizom od šest utakmica bez pobjede, od čega su pet bili porazi. Gol razlika u tih šest utakmica bila im je 4:10. Sve je vodilo tome da oni u Osijek dolaze odigrati časnih 90 minuta i bez blamaže se vratiti kući. Na kraju je do blamaže došlo, ali oni su je kreirali.

Jedna gostujuća pobjeda od dva razlike u posljednje četiri godine

Vrijedi također spomenuti kako je Kizilžar u 20 utakmica ove sezone samo jednom slavio s dva pogotka razlike i to na domaćem terenu protiv Akžajika, momčadi koja se nalazi na pretposljednjoj poziciji kazahstanske prve lige. 

Prethodna pobjede od dva pogotka razlike od strane Kizilžara je ostvarena 11. rujna prošle godine, a posljednja gostujuća takva dva tjedna ranije (0:5 dok Ordabasyja). To je ujedno bila jedina gostujuća pobjeda Kizilžara s dva ili više razlike, od početka 2019. godine, kad su postali prvoligaši, do danas. I onda je došao Osijek.

Blamaža? Koliko god da se ta riječ spomene u ovom tekstu, to neće biti dovoljno. Najveća sramota u povijesti NK Osijeka dogodila se u vjerojatno posljednjoj europskoj utakmici na Gradskom vrtu. 

I to je ovim putem dovoljno za reći. Osijek je eliminiran u susretu gdje to nikako nije smio, na način kakav je rijetko tko mogao zamisliti.

Na kraju dovoljna je samo jedna poznata domaća pjesma čiji stihovi govore "Zar je važno tko je kriv...?" 

Važno je samo ono što se 28. srpnja 2022. godine na lijepo ispunjenom Gradskom vrtu dogodilo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider