Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TUCHELOVA GLAVNA ŽELJA

Do prošle sezone Guardioli je bio nezamjenjiv, a sad ga puštaju u Chelsea

Chelsea je krenuo po svoje prvo veliko ovosezonsko pojačanje, koje bi trebao biti Raheem Sterling.

Raheem Sterling, John Stones, Kevin De Bruyne i Kyle Walker (Foto: Afp)

Rekonstrukcija momčadi Manchester Cityja ipak bi mogla biti veća nego što se na početku sezone očekivalo. Vjerovalo se kako će po pitanju velikih transfera sve ostati na Erlingu Haalandu te još možda kojem pojačanju u veznom redu, no očito će rubrika dolazaka i odlazaka ipak biti malo popunjenija.

Naime, nakon što je postalo jasno da klub napušta Fernandinho te kako se pokušava prodati Gabriela Jesusa, sve je očitije da Pep Guardiola namjerava prodati i igrača koji mu je do prošle sezone bio svojevrsni nositelj ekipe.

Za Sterlinga više nema mjesta

U pitanju je Raheem Sterling, kojeg se povezuje s Chelseajem, a Sky Sports otkriva kako je isti prioritet Thomasa Tuchela i Bluesa po pitanju ojačavanje rostera za novu sezonu.

City je zainteresiran prodati ga, a trenutačno se kroz medije vrti cifra od 70 milijuna eura, kao ona na koju bi svakako pristali. Jedino je pitanje koliko je Chelsea spreman dati, tj. nema sumnje kako slijede pregovori i cjenkanje.

Sterling je prošle sezone odigrao 30 ligaških susreta, od čega je 23 započeo od prve minute te je upisao 13 pogodaka i šest asistencija. U Ligi prvaka odigrao je 12 susreta uz tri pogotka i dvije asistencije.

To je statistički slično onome što je Sterling pružio u sezoni ranije, kad je upisao 11 pogodaka i deset asistencija, svoje dvije najbolje sezone odigrao je od 2018. do 2020. godine. 

Grealish i Foden u prvom planu

Cityjev par krila tada je činio sa Leroyem Saneom, a u 67 ligaških susreta unutar te dvije sezone je upisao 37 pogodaka i 15 asistencija. Tim partijama također je izborio i mjesto u udarnom sastavu reprezentacije, za koju je dosad odigrao 77 utakmica, postigavši 19 pogodaka.

Iako se uz City za sada nisu spominjala pojačanja na krilima, čini se da Guardiola namjerava veću minutažu dati skupom Jacku Grealishu, koju u svojoj prvoj sezoni nije pružio ono što se od njega očekivalo, a dolaskom Haalanda na krilo bi se stalno trebao preseliti i njihov dragulj Phil Foden

Što se tiče drugih pojačanja, City radi na dovođenu Marca Cucurella iz Brightona i Kalvina Phillipsa iz Leedsa Uniteda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider