Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OVO SU POBJEDNICI 1. KOLA

Dnevnik jednog fantazista (8): „Wusiala“ duo ne staje

Počelo je drugo kolo fantasy slagalice.

Kroos i Musiala (Foto: AFP/gol.hr)

U Hrvatskoj ćemo prvi dan drugog kola Eura vrlo vjerojatno željeti što prije zaboraviti. Zašto? Nismo pobijedili Albaniju i nalazimo se u vrlo teškoj situaciji jer se moramo izvlačiti pobjedom protiv Italije za nekoliko dana. Baš sam gledao dokumentarac o čileanskim rudarima koji su više od tri mjeseca preživjeli zatočeni pod zemljom. Jedan od glavnih razloga njihovog preživljavanja bili su zajedništvo i vjera.

Carlo Ancelotti s Realom iz Madrida osvaja trofeje, ne samo radi taktike, već i radi snage prijateljstva. Kako bi rekao legendarno Ćiro, vrijeme je da se naši galvaniziraju i da pobijede svoje omiljene protivnike, naše jedine prekomorske susjede.

U svakom slučaju, Hrvatska je remizirala s Albanijom, završilo je 2:2, jedan pogodak za naše zabio je slavljenik Andrej Kramarić, a drugi je bio autogol veznjaka Klausa Gjasule, koji je poslije zabio i za konačno izjednačenje Albanije.

U drugim dvama utakmicama dana, Njemačka je rutinski svladala Mađare 2:0, a Škotska i Švicarska su podijelili bodove i odigrali 1:1. U skupini A, stvari su gotovo pa kristalno jasne, Škotskoj treba pobjeda u zadnjem kolu protiv Mađarske za mogući prolazak skupine, a Švicarska je već sad gotovo pa prošla u osminu finala.

S druge strane, Nijemci su osigurali nastup u nokaut fazi s osvojenih šest bodova. U našoj skupini B, svoju utakmicu moraju odigrati Španjolska i Italija. Priča je vrlo zapetljana, kako kaže i naslov poznatog animiranog filma iz 2010., ali za Hrvatsku još uvijek tinja nada da možemo proći dalje.

Pobjednici 1. kola

Dobitnici 1. kola Dobitnici 1. kola (Foto: GOL.hr)

Njemačka, riznica bodova

Nakon prvog dana drugog kola, ponovno prednjače Nijemci. „Wusiala“ duo, inače naziv koji su skovali mediji za Floriana Wirtza i Jamala Musialu, još uvijek impresionira na utakmicama Eura. Doduše, Wirtz je odigrao nešto lošiju utakmicu, nije imao pravi učinak, ali je i dalje bio poprilično bitan faktor u pobjedi. No, zato je Musiala ponovno zabio i bio jedan od onih s najviše bodova u prvom danu. Zaradio je u fantasyju 38.3 boda, dok je jedini igrač bodovno ispred njega od svih reprezentacija bio kolega i suigrač, Ilkay Gundogan, koji je skupio 39.4 boda. Inače, veznjak Barcelone imao je pogodak i asistenciju.

Na trećem i četvrtom mjestu liste igrača s najviše bodova su također Nijemci, obrambeni maheri, Jonathan Tah i Joshua Kimmich. Zajedno su donijeli čak 60.1 bod. Spomenutu listu zatvara Qazim Laci koji je zabio Hrvatskoj zgoditak, albanski ofenzivac skupio je 27.8 bodova. U dresu Švicarske, najbolji je bio Xherdan Shaqiri s 27.7 bodova, a u dresu Hrvatske Luka Modrić, koji je donio 25 bodova. Što se tiče Škota i Mađara, oni su daleko ispod svih na bodovnoj listi. Najbolji kod „Otočana“ bio je Jack Hendry s 13.7 bodova, a kod Mađara Miloš Kerkez s 12.9 bodova.

Najbolji nakon prvog dana 2. kola Najbolji nakon prvog dana 2. kola (Foto: GOL.hr)

Retrospekcija: najbolji na euru 2020. nakon prvog kola?

Malo sam se zaigrao sa statistikom trojice igrača koji su dominirali prvim kolom prošlog Eura. Dakle, na temelju statistike igrača, prema pravilima bodovanja našeg nogometnog fantasyja za Europsko prvenstvo, smiksao sam broj bodova za trojicu najboljih igrača prvog kola Eura 2021. godine. Za svakog nogometaša sam kreirao i tablicu u kojoj su vidljiva sva bodovanja.

Malo sam se zaigrao sa statistikom trojice igrača koji su dominirali prvim kolom prošlog Eura. Dakle, na temelju statistike igrača, prema pravilima bodovanja našeg nogometnog fantasyja za Europsko prvenstvo, smiksao sam broj bodova za trojicu najboljih igrača prvog kola Eura 2021. godine. Za svakog nogometaša sam kreirao i tablicu u kojoj su vidljiva sva bodovanja.

1. LUKAŠ HRADECKY (42.4 boda)

Iako je riječ o utakmici koje se nerado sjećamo zbog svega onog što se dogodilo s Christianom Eriksenom, ipak treba izdvojiti finskog vratara kao apsolutnog junaka svoje reprezentacije. Debitant Finska je uspjela pobijediti 1:0 protiv favorizirane Danske, a Hradecky je svojim obranama bio najzaslužniji za tri boda.

Tablica Lukaš Hradecky Tablica Lukaš Hradecky (Foto: GOL.hr)

2. PATRIK SCHICK (52.7 bodova)

Češka je bila jedna od većih iznenađenja na prošlom Euru. Bili su u skupini s Hrvatskom, a čovjek koji je na koncu bio jedan od najboljih strijelaca turnira zove se Patrik Schick. Sjajni napadač, danas u dresu Bayera iz Leverkusena, je u prvom kolu ondašnjeg Eura zabio dva pogotka, a posebno pamtimo onaj drugi s centra igrališta. Češka je pobijedila 2:0, a Schick je na koncu, kad je završilo Euro, imao pet pogodaka na svom kontu.

Tablica Patrik Schick Tablica Patrik Schick (Foto: GOL.hr)

3. CIRO IMMOBILE (39.5 bodova)

Svi znamo što je Italija napravila na prošlom Euru, osvojili su naslov prvaka i iznenadili mnoge. U grupnoj fazi igrali su briljantno, nisu primili niti jedan pogodak, a u prvoj utakmici protiv Turske, junak dana bio je Immobile koji je upisao zgoditak i asistenciju. Zanimljivo, radi loše forme, nije pozvan na Euro u Njemačkoj.

Tablica Ciro Immobile Tablica Ciro Immobile (Foto: GOL.hr)

Projekt Hrvatska: neuspješan?

Uz veliku dozu vjere u naše i jednaku dozu patriotizma, odlučio sam staviti u svoju momčad trojicu Hrvata, Joška Gvardiola, Lovru Majera i Brunu Petkovića. Nažalost, jedino je Gvardiol skupio koliko-toliko bodova i izmamio mi osmjeh na lice. Sve u svemu, „projekt Hrvatska“, barem za sad, nije uspio. Ipak, bilo je nekoliko svijetlih točki u dresu „Vatrenih“, strijelac prvog gola Andrej Kramarić, veznjaci Luka Sučić i Mario Pašalić koji su donijeli prodornost i svježinu te Mateo Kovačić, koji je nosio naš vezni red. Treba istaknuti i Antu Budimira koji je bio briljantan ulaskom s klupe.

Zapravo, to je onako objektivni nogometni dojam iz pozicije promatrača, ali bodovni fantasy učinak bio je nešto drugačiji. Luka Modrić skupio je, već spomenutih 25 bodova, Kovačić je imao 24.8 bodova, a Andrej Kramarić 24 boda. Sučić je zaradio 16.7 bodova u samo jednom poluvremenu, a u još manje vremena Budimir je donio 11.9 bodova.

Moja momčad

Iako mi hrvatski reprezentativci nisu donijeli puno bodova, sve to ispravili su domaći momci iz Njemačke. Musiala, Maximilan Mittelstadt i Wirt su bili pravi „Goodfellas“ za moj fantasy i kombinirano su donijeli 79.3 boda. Ruku na srce, očekivao sam mrvicu više od fantaziste iz Leverkusena, mladog Wirtza, ali neću se previše žaliti. Već sad, ovo puno bolje izgleda nego što je izgledalo nakon cijelog prvog kola. Također, na moju žalost, Švicarska nije pobijedila, ali je njihov izbornik Murat Yakin donio 4.25 bodova. Offtopic, neodoljivo podsjeća na kombinaciju hrvatskih stručnjaka, Niku Kovača i Ivana Jurića.

Slijedi drugi dan u kojem se neću previše živcirati. Držim palčeve da će zvjezdani Harry Kane pokazati svoje umijeće i zabiti barem jedan pogodak. Ne tražim puno. Engleze čeka Danska i neće im biti lako. Osim njega, tešku zadaću u obrani protiv Španjolske imat će Federico Dimarco. Zamalo tragičar utakmice protiv Albanije mora pokazati bolju igru ili će njegov status u mojoj fantasy momčadi postati vrlo upitan.

Što se tiče kapetana, ne usuđujem se na „skidanje trake“ s ruke Musiale. Imam solidan izbor u vidu Kanea, ali smatram kako je Danska teži protivnik nego što je to Mađarska bila Njemačkoj. Isto tako, popriličan broj igrača imat ću u trećem danu drugog kola, ali o tome ću više pisati u nekim drugim tekstovima.

Moja momčad Moja momčad (Foto: GOL.hr)

Podsjetnik: zamjene igrača

Između dva dana moguće je učiniti sljedeće:

• Zamijenjeni igrač koji odlazi na klupu "gubi" svoj rezultat, a koji se na kraju Kola ne pribraja ukupnim bodovima momčadi.
• Do početka sljedeće Dana možete poništiti sve zamjene tako da vratite sastav prethodne momčadi.
• Zamijenjeni igrač koji odlazi na klupu "gubi" svoj rezultat, a koji se na kraju Kola ne pribraja ukupnim bodovima momčadi.
• Do početka sljedeće Dana možete poništiti sve zamjene tako da vratite sastav prethodne momčadi.

Bio je to još jedan Dnevnik jednog fantazista. Pratite nas i dalje, i ne zaboravite, igrajte Europski nogometni fantasy uz ponosnog sponzora McDonald's.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider