Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ŠTO SE DOGAĐA?

Dnevnik jednog fantazista (6): Kapitulacija i podbačaj zvijezda i favorita

Što se to događa s favoritima na Euru?

Dnevnik jednog fantazista (Foto: AFP/gol.hr)

Ulazimo u posljednji dan prvog kola Europskog prvenstva u Njemačkoj, a vjerujem da ćete se složiti kako je ovo jedan od najzanimljivijih Eura u povijesti. Vidjeli smo puno iznenađenja, mnoštvo golova u mreži i podbačaj najvećih zvijezda u fantasyju. Idemo redom.

Rezime trećeg i četvrtog dana

Zadnja dva dana bismo mogli štošta toga reći, od loše igre Engleske, šoka koji su priredili Slovaci, pa sve do slomljenog nosa najveće zvijezde današnjice Kyliana Mbappea. Isto tako, dobili smo i neke nove odgovore na fantasy pitanja, a moja momčad kapitulirala je već u prvom kolu. Prostora za spašavanje još uvijek ima, kao onomad vojnika Ryana.

U nedjelju smo vidjeli tri sjajne utakmice. Odnosno, dvije takve i jednu pomalo dosadnu za oči. Nizozemska je jedva pobijedila hrabru Poljsku 2:1, a junak je bio Wout Weghorst s pobjedničkim pogotkom. Jednako hrabra Slovenija je zabila svoj prvi zgoditak na Eurima preko Erika Janže i odigrala 1:1 s Dancima. I u zadnjoj utakmici tog dana, Engleska je velikom mukom uspjela uzeti tri boda protiv susjedne nam Srbije.

Sljedećeg dana vidjeli smo briljantnu partiju Rumunjske koja je dalekometnim udarcima pobijedila Ukrajinu 3:0, ali i odličnu Slovačku koja je iznenadila Belgiju i pobijedila 1:0. Belgiji su bila poništena i dva pogotka Romelua Lukakua. Na kraju dana, Austrija je u vrlo tvrdoj utakmici izgubila 1:0 od Francuske, a Mbappe će radi ozlijede nosa ići pod nož, odnosno na operaciju.

Tkos u bili fantasy junaci?

Prema svom subjektivnom sudu, izdvojit ću malo više od tucet najvećih junaka zadnja dva dana.

Cody Gakpo

Iako je iza njega malo lošija sezona u dresu Liverpoola, Gakpo je u dresu Nizozemske udarna igla i prava zvijezda. Skupio je ogromnih 38.9 bodova i napadač je s najviše bodova dan prije kraja prvog kola.

Stefan de Vrij

Branič Intera zaradio je 25.8 bodova i za samo 10 kredita promiče se u potencijalnu kupnju u periodu za transfere nakon prvog kola. Spada u one braniče koji su skupili popriličan broj bodova.

Piotr Zielinski

Novi igrač Intera glavna je violina svoje zemlje. Poljak je zaradio 23 boda, a fantasy cijena mu nije previsoka, samo 10 kredita.

Adam Buksa

Jedini poljski pogodak protiv Nizozemske zabio je igrač iz sjene Buksa. Kako je Robert Lewandowski bio na klupi, svoje minute iskoristio je spomenuti igrač i zabio pogodak. Za samo šest kredita možete dobiti zanimljivog igrača koji je donio 21.6 bodova.

Erik Janža

Junak utakmice protiv Danske je s ogromnim 32.1 bodom bio jedan od braniča koji su iznenadili. Zapravo, bivši igrač Osijeka igra kao wingback i smiješna cijena od četiri kredita bi vas mogla natjerati da ga angažirate za sljedeće kolo.

Bodovi u fantasyju Bodovi u fantasyju (Foto: GOL.hr)

Christian Eriksen

Najljepša priča Eura je pogodak Christiana Eriksena. Prošlo je više od 1000 dana od onog trenutka kad se borio za život, a tri godine poslije zabija pogodak na Euru. Velikih 32.8 bodova zaradio je sjajni veznjak Danske.

Andreas Christensen

Stoper Barcelone bio je čvrsti zid danske obrane. Skupio je 25.1 bod i nakon Eriksena, bio drugi igrač s najviše bodova u Danskoj reprezentaciji.

Jude Bellingham

Kakva sezona za Realovu zvijezdu! Bio je najbolji pojedinac na terenu protiv Srbije, a na koncu na njegov konto pišemo 39.7 bodova.

Kyle Walker

Iako su mu 34 godine na leđima, Walker je i dalje jedan od najbržih nogometaša na travnjacima. Vrlo dobrih 27.9 bodova dokaz je da je i dalje kvalitetan izbor za fantasy momčad.

Nikola Milenković

Branič Fiorentine bio je i više nego solidan. Takva utakmica donijela mu je i dosta bodova, a zaradio ih je ukupno 23.2.

Nicolae Stanciu

Rumunjski veznjak zabio je golčinu, a na kraju je pravom all round igrom donio velikih 30.5 bodova. Njegov krasan zgoditak, vjerojatno je i najljepši na turniru, barem u ovom trenutku.

Dennis Man

Dennis se iskazao kao pravi Man. Malo igre riječi ne škodi, ali ovaj zanimljiv veznjak bio je žila kucavica Rumunjske protiv Ukrajine. Na kraju 29.1 bod, što je super rezultat.

Mykola Matviienko

Zanimljivo je kako je Matviienko jedan od onih na listi, a njegova momčad izgubila je 3:0. No, da nije bilo njega vjerojatno bi izgubili još više. Sjajna individualna utakmica donijela mu je 24.4 boda.

Denis Vavro

Nevjerojatna požrtvovnost donijela je stoperu Slovačke čak 23.6 bodova. Teško je bilo za izdvojiti samo jednog slovačkog braniča, ali zvijezda vodilja bio mi je bodovni učinak, što znači da je odluka pala na Vavra.

Martin Dubravka

Jedan od najzaslužnijih za odličan rezultat Slovačke u kvalifikacijama nastavio je u istom tonu. Odlična njegova utakmica nagrađena je s 22.6 bodova. Nakon Unaija Simona i Mikea Magnana, vratar je s najviše bodova.

William Saliba

Možda i najbolji stoper engleske Premier Lige pokazao je zašto ga je izbornik Didier Deschamps uvrstio u prvu postavu. Donio je 25.2, što je najviše od svih francuskih igrača.

Podbačaj najvećih zvijezda

Najveće nogometne zvijezde današnjice zaboravit će što prije prvo kolo. Izdvojio sam trojicu koji su najviše razočarali.

1. Harry Kane

Samo nekoliko dodira u prvom poluvremenu engleskog napadača protiv Srbije dokaz su njegove nemoći. Vrlo blijeda utakmica donijela mu je 12.4 boda, što je jako malo u odnosu na njegovu cijenu od 27 kredita.

Učinak Kane Učinak Kane (Foto: GOL.hr)

2. Kylian Mbappe

Osim što je slomio nos, Mbappe je donio mizernih 9.6 bodova i nastavio svoju sušu golova na Eurima. Novopečeni napadač Reala iz Madrida i ponajbolji igrač svijeta još uvijek ne zna za pogodak na Eurima.

3. Romelu Lukaku

Promašaji i promašaji. To je igra Lukaku na zadnja dva velika prvenstva u dresu Belgije. Zaradio je samo 8.2 boda. S druge strane, prema njemu ću biti najblaži i kazati kako su mu i dva pogotka bila poništena što poprilično mijenja situaciju.

Kapitulacija moje momčadi

Na slici možete vidjeti da su me iznevjerili gotovo svi i da me čeka poprilično bitan prijelazni rok nakon prvog kola. Još se imaju odigrati dvije utakmice, one Turske i Gruzije te Portugala i Češke. Niti jedan od tih dvoboja neće previše utjecati na moj fantasy. S druge strane, moram dobro promisliti koga ću se riješiti od najvećih zvijezda u vrhu napada, dobro proučiti raspored i baciti se na posao.

Porazna statistika znak je za uzbunu, ali neću previše dramatizirati. No, kad ti najbolji igrači imaju manje od 10 bodova, a ona dvojica s najviše bodova su ih skupili manje od 20, nešto je trulo u fantasy momčadi. Ipak, teško je za očekivati da će Kane, Mbappe i ostalo društvo odigrati ovako loše utakmice u nastavku prvenstva. Živi bili pa vidjeli!

Pročačkao sam malo kroz igrače zadnja dva dana prvog kola Eura. Igrajte Euro Fantasy uz ponosnog sponzora McDonald's.

Moja fantasy momčad Moja fantasy momčad (Foto: GOL.hr)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider