Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KAKO STE VI PROŠLI?

Dnevnik jednog fantazista (5): Dan koji ćemo što prije zaboraviti

Poput hrvatskih navijača, niti Fantazist nije sretan ishodom drugog dana Europskog prvenstva.

Gol Carvajala (Foto: Afp)

Prošao je i drugi danEuropskog prvenstva u Njemačkoj. Nažalost, Hrvatska je u skupini B doživjela čudan i velik poraz od Španjolske. Završilo je 3:0, što nije dobra vijest za moj fantasy, ali mjesta za popravke još uvijek ima, kao što ima i za naše “Vatrene” koji će sigurno u zadnje dvije utakmice skupine pokazati pravo lice.

Osim utakmice naših, odigrala se i druga utakmica u skupini u kojoj je Hrvatska, snage su odmjerili Talijani i Albanci. "Azzurri" su pobijedili 2:1 i tako došli do tri boda. S druge strane, kompletirala se skupina A i to utakmicom Mađarske i Švicarske u kojoj su naši susjedi izgubili 1:3.

OTKRIVAJU LI SE VEĆ NEKE KARTE?

Iako je prošlo tek dva dana možemo vidjeti kako su dvije reprezentacije koje su u ešalonu najvećih favorita za osvajanje Eura započele sjajno kroz prvenstvo. Nijemci i Španjolci krenuli su furiozno, a nije slučajno ni da je, recimo, Španjolskoj nadimak baš “Furia Roja”.

Domaćini turnira i naši jučerašnji protivnici, u prvim utakmicama svoje skupine, zabili su zajedno osam golova. Njemačka je torpedirala s pet pogodaka Škotsku, a Španjolska s tri pogotka naše “Vatrene”.

Također, Italija je kao favorit iz sjene pobijedila Albaniju. Zato, možemo reći da se već polako otkrivaju neke karte, odnosno otkriva se smjer u kojem bi vaše fantasy momčadi mogle ići.

Kao što sam već pisao, u Njemačkoj su nakon utakmice sa Škotskoj prednjačili Florian Wirtz i Jamal Musiala. Riječ je o sjajnim igračima koji će uvijek biti opasni prema naprijed. Iako nisu cjenovno jeftini, pokazuju se kao odličan izbor za fantasy i imena su koja će biti teško izbjeći za drugo kolo.

S druge strane, Španjolska je isto otkrila svoje adute. Čovjek koji je odigrao briljantnu sezonu, zabio u finalu Lige prvaka i onaj koji je zabio posljednji penal u raspucavanju u finalu Lige nacija protiv Hrvatske prošle godine, zove se Dani Carvajal. Nevjerojatno kvalitetno igra desni bočni Reala iz Madrida i možemo reći da je igrač koji je u najboljoj formi na svojoj poziciji na svijetu. Za 13.5 kredita koliko košta, donio je 47.3 boda. Briljantno.

Sjajni veznjak PSG-a, Fabian Ruiz zabio je pogodak Hrvatskoj. No, nije samo to bio razlog velikog broja bodova koje je donio. Svi statistički parametri otišli su na njegov mlin, a 17.5 kredita ne zvuči puno kad čujete da je zaradio ogromnih 39.9 bodova.

Isto tako, Španjolska je pokazala da neće puno primati, a na golu imaju vratara koji je u top formi, a to je Unai Simon. On je obranom jedanaesterca Bruni Petkoviću zaradio 37.7 bodova.

Usprkos tome što ga prati glas da previše promašuje, napadač Alvaro Morata polako postaje jedan od glavnih krvnika Hrvatske. Zabio nam je na Euru 2021. u onom produžetku, a zabio nam je i sad u prvoj našoj utakmici na Euru 2024. u Njemačkoj. Za 23 kredita koliko vrijedi, donio je 28.3 boda.

Euro Fantasy Euro Fantasy (Foto: gol.hr)

Realovac Nacho, koji je upao umjesto ozlijeđenog Aymericka Laportea dao je svoj doprinos od čak 29.2 bodova.
Španjolska 

Kod Talijana su se najviše iskazali nogometaši Intera. Sasvim očekivano, s obzirom na prošlu sezonu koju su odigrali fantastično. Alessandro Bastoni je kao branič zabio glavom i skupio 49.8 bodova. Vrijedi 12.5 kredita i može biti dobar pick za vaš fantasy.

Uz njega, treba izdvojiti kolegu iz kluba, Nicolu Barellu koji je donio 45.4 boda te se tako iskazuje kao potencijalno fantasy pojačanje za moju ekipu. Odličan je bio i Riccardo Calafiori, branič Bologne je zaradio 27.7 bodova.

S druge strane, ne zaboravimo da smo i na utakmici između Mađarske i Švicarske dobili neke odgovore. Napadač Barnabas Varga, kojeg sam najavljivao kao jednog od igrača iz sjene, je upravo to i bio. Zabio je pogodak i donio 20.8 bodova. Ne zaboravite, njegova cijena je samo 8 kredita. U švicarskim redovima se pojavilo jedno manje popularno ime, a to je Kwadwo Duah. Napadač Ludogoretsa je u prošloj sezoni zabio 13 pogodaka, upao u prvih jedanaest protiv Mađarske i poentirao. Možda je baš on, kao i Varga, jedan od onih igrača iz sjene.

MOJA MOMČAD I (ZA SAD) NEUSPJELI PATRIOTIZAM

Moja momčad je doživjela preinake za treći dan Eura. Da ponovim, nakon zadnje utakmice dana možete mijenjati igrače s klupe s onim igračima koji još uvijek nisu igrali, a na isti način možete mijenjati i kapetana.

U drugom danu prvog kola, kapetan mi je bio Joško Gvardiol, a osim njega, od naših igrača imao sam i Lovru Majera. Sjajni Gvardiol se nije proslavio protiv Španjolske, tako da sam kapetansku traku stavio “oko ruke” nevjerojatnom Jeremieju Frimpongu iz Nizozemske. Momci u narančastom favoriti su protiv Poljske, a Frimpong je pokazao u dresu Bayera iz Leverkusena koliko je kao visoko postavljen bočni igrač obrane, opasan po protivnički gol.

Euro Fantasy Euro Fantasy (Foto: gol.hr)

Uz njega, u postavi imam još dvojicu Nizozemaca, Joeyja Veermana i Xavija Simonsa. Za prvog mislim da bi mogao biti jedno malo iznenađenje. Nadam se da će igrač PSV-a krenuti od prve minute i skupiti hrpu bodova. S druge strane, o Simonsu ne treba trošiti previše riječi jer je prošle sezone u dresu Leipziga pokazao svu raskoš svog talenta.

Isto tako, iako još nisam napravio određene preinake, vrlo vjerojatno će u kasnijim danima u postavu upasti Arthur Theate i Kevin De Bruyne, ali za to vremena još ima.

Nemojte zaboraviti mijenjati, ali nemojte nas zaboraviti ni pratiti jer vas kroz cijeli Euro čeka serijal “Dnevnik jednog fantazista”. Igrajte Europski nogometni fantasy uz ponosnog sponzora McDonald's.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider