Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zadnje korekcije

Dnevnik jednog fantazista (19): Uvertira u veliko finale, napravite svoje posljednje transfere na ovome Euru

Najava finala Eura i pogled na polufinale.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Nekoliko dana mi je trebalo da se slegnu dojmovi nakon odigranih polufinala Europskog prvenstva.

Engleska je pogotkom Ollieja Watkinsa izbacila Nizozemsku, a Španjolska je na krilima Danija Olma i Lamina Yamala poslala Francusku kući. Sve je spremno, imamo veliki finalni okršaj između Španjolske i Engleske. Fantasy rječnikom, završilo je šesto kolo i čeka nas ono posljednje, sedmo kolo.

Dobra vijest za Španjolce je povratak kartoniranih. U finalu će sigurno od prve minute igrati Dani Carvajal (14.5 kredita) i Robin Le Normand (12.7 kredita). S druge strane, Engleska je dobila novog heroja i vidjet ćemo hoće li Watkins (14.6 kredita) još jednom biti junak s klupe izbornika Garetha Southgatea.

Najbolji nakon polufinala su većinom bili španjolski i engleski igrači, ali na listu su se uspjeli “uvući” i Francuzi i Nizozemci. Izdvojit ću petoricu najboljih iz polufinala.

1. DANI OLMO (32.3 boda)

Kakav turnir igra Olmo. Kad zbrojimo golove i asistencije, onda ih ukupno ima pet i jedan je od najboljih u povijesti Eura u toj statističkoj kategoriji, gledajući pojedinačno svaki turnir. Ono što me još dodatno veseli je činjenica da sam ga imao za kapetana momčadi.

2. XAVI SIMONS (31.4 bod)

Simons je Englezima zabio svoj prvi pogodak na Euru, ali i očigledno i svoj posljednji. Prekrasan zgoditak je zabio mladi nizozemski veznjak i na koncu zaradio najviše bodova od svih iz svoje momčadi.

3. AYMERICK LAPORTE (31.3 bod)

Laporte je cijeli turnir standardan i uvijek donese oko 30 bodova, što je fantastičan rezultat. On je “must buy”, vrlo je siguran na ovom Euru i jednostavno ga morate imati u svojoj momčadi.

4. DECLAN RICE (29.1 bod)

Napokon smo vidjeli i Ricea u svom pravom svijetlu. Asistirao je za jedan gol i bio vođa vezne linije Engleske. Jako puno je trčao, imao je dosta točnih dodavanja te oduzetih lopti. Stoga i je čudi da je skupio gotovo 30 bodova

5. LAMINE YAMAL (26.7 bodova)

Španjolsko čudno od djeteta je još briljiralo. Zabio je jedan od najljepših golova na turniru i postao najmlađi strijelac u povijesti Eura. Od Lea Messija dugo nismo vidjeli toliko talentiranog igrača i produkta La Masije.

I kao mali dodatak, od Francuza je jedino Randal Kolo Muani pronašao svoje mjesto među desetoricom najboljih nakon polufinala. Skupio je 22.8 bodova, ponajviše zahvaljujući pogotku glavom na početku utakmice. Nakon toga ga nismo baš previše vidjeli.

Najbolji poslije polufinala Najbolji poslije polufinala (Foto: GOL.hr)

STOPERSKI DUEL: AYMERICK LAPORTE VS. JOHN STONES

Ako nas je ovaj fantasy nečemu naučio, onda je to svakako važnost stopera. Odnosno, morate imati u svojoj momčadi više stopera nego bekova. Usudio bih se reći da u tom leži ključ dobrih rezultata i velikog broje sakupljenih bodova. Upravo jedan takav, bodovni duel, vodit će se u finalu prvenstva, i to između Laportea i Stonesa.

Laporte je, kako sam i ranije pisao, jedan od najvažnijih španjolskih igrača i zaradio je ukupno 147.4 boda i treći je na listi. S druge strane, Stones je zaradio 146.4 boda i nalazi se odmah iza Laportea, kao četvrti na listi igrača s najviše bodova:

John Stones John Stones (Foto: GOL.hr)

Laporte je samo dva puta imao manje od 30 bodova. To se dogodilo na utakmicama u grupnoj fazi, protiv Albanije (23.8 bodova) i protiv Italije (27.6 bodova). Što se tiče Stonesa, on ima nešto lošiji bodovni učinak, ali je odigrao i utakmicu više u odnosu na Španjolca. Ako se dobro sjećate, Laporte nije igrao protiv naše Hrvatske radi ozljede. Nadalje, Stones je protiv Slovačke imao najveći broj bodova na svome kontu. Skupio je 31 bod. Na utakmici s Danskom je odigrao najlošije, ako ste ga imali u fantasyju, donio bi vam samo 13.2 boda.

Aymeric Laporte Aymeric Laporte (Foto: GOL.hr)

TRANSFERI ZA FINALE: KOGA IZABRATI?

Naš fantasy put stigao je do finala, odnosno do kraja. Ovo je posljednji put da na ovom Euru možete raditi transfere. Upravo zato vas podsjećam da to možete napraviti do samog početka utakmice i zapravo je to najbolji “tajming”. Na dan utakmice imate uvid u sve ono što se događa van terena, a najbitnije od svega su kartonirani i ozljeđeni igrači. Na sreću, gotovo svi imaju, kako bi rekli Englezi, clean bill. Jedino u španjolskim redovima nema Pedrija i Pereza radi ozljede

Predložit ću vam ukupno osam igrača, jer toliko možete ukupno transfera napraviti za finale.

1. Aymerick Laporte (14.7 kredita)

Njegovo ime i prezime sam spomenuo popriličan broj puta i to vam je dovoljan razlog koliko je dobar i važan u igri Španjolske. Od svih stopera koji su na raspolaganju, on je najbolji izbor.

2. Dani Olmo (10.4 kredita)

Bivši igrač Dinama je u fantastičnoj formi i jedan je od najboljih igrača na prvenstvu. Jednostavno ga morate imat u svojoj momčad u finalu. Kad je on na terenu uvijek je u centru zbivanja.

3. John Stones (15.5 kredita)

I o Stonesu sam već pisao hvalospjeve. Izgubi li Engleska u finalu, unatoč primljenom golu, Stones bi mogao imati najviše bodova od svih reprezentativaca “Gordi Albiona”.

4. Fabian Ruiz (19 kredita)

Ruiz je igrač koji je skupio najviše bodova na Euru. Isto tako, jedan je od najboljih igrača na Euru, ali i jedan od razloga zašto je Španjolska došla ovako daleko.

5. Kyle Walker (14 kredita)

Engleska bi mogla igrati s trojicom natrag i tu ćete zasigurno profitirati uvrstite li Walkera u svoju ekipu. Imat će puno dodira s loptom, a znamo da svoju iznimnu brzinu može iskoristiti odlascima prema naprijed.

6. Marc Guehi (7.5 kredita)

Svaki put kad bi igrao, skupio bi jako puno bodova. Zanimljiv igrač koji zna igrati s loptom. Vrlo je jeftin i nemojte ga propustiti uvrstiti u fantasy momčad.

7. Kobbie Mainoo (7.2 kredita)

On je najjeftinija opcija koju možete imati u svojoj ekipi, a da je riječ o igraču koji će nastupiti u početnoj postavi. Odličan je u oba smjera i morate ga imati u svojoj momčadi.

8. Nico Williams (14.8 kredita)

Nije briljirao u polufinalu, a u finalnom okršaju motiva neće nedostajati. Fantastičan dribler koji bi mogao raditi dosta problema desnoj strani u obrani Engleske.

MOJA MOMČAD

Previše sam vjerovao Nizozemcima u polufinalu i to me možda koštalo i boljeg rezultata. No, kako je riječ o finalu, postoje samo dvije momčadi i netko mora ostati na klupi, tako da je najbitnije imati defininiranih prvih 11 igrača.

U mojoj ekipi prednjače Španjolci jer smatram da će osvojit Euro. Od novih igrača tu su Marc Cucurella, John Stones, Declan Rice, Rodri, Lamine Yamal, Ezri Konsa, Kobbie Mainoo i Ollie Watkins. Potonja trojica su ostala na klupi, a za kapetana sam postavio Danija Olma. Što se tiče izbornika, radi financija i nemogućnosti transferiranja još jednog igrača/trenera, izbornik je ostao Ronald Koeman.

Ciljano sam naslagao stopere i zadnje vezne, ali i nadodao dvojicu španjolskih brzanaca koji su strah i trepet svim protivničkim obranama. Kao što sam pisao ranije, ključ fantasy uspjeha bit će u centralnim braničima te u onome što će napraviti Olmo i zadnji vezni igrači.

Moja momčad za finale Moja momčad za finale (Foto: GOL.hr)

Čitali ste predzadnji dnevnik. Ovo je i zadnji put da ćete tijekom Eura slagati svoju momčad. Hvala svima koji su igrali i sretno u velikom finalu.

Ne zaboravite napraviti transfere i po posljednji put na Euru 2024. godine igraje naš Europski nogometni fantasy uz ponosnog sponzora McDonald’s.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Sretan rođendan španeru Vatrenih i 'plavoj devetki'! 🥳

Hvala ti za one trenutke protiv Brazila, uz želju da se iznenađenje slične magnitude dogodi i sutra na Allianz Areni... 🥳😍🇧🇷
Još jedna zanimljivost iz derbija... ✅️⚽️
Navijačka prepucavanja... 😂⚽
UŽIVO Povijesni event u Sferi: UFC 306 na najatraktivnijoj lokaciji na svijetu, produkcija će biti deset puta skuplja nego inače

Uključite se u prijenos >>> https://rb.gy/m8ji5a