Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POZIV ZA TRANSFERE

Dnevnik jednog fantazista (18): Nema više bodova od Musiale, zadnje promjene tik pred polufinale

Ušli smo u zadnji dan transfer prije polufinala, ne zaboravite napraviti promjene.

De Vrij strijelac na Euru (Foto: AFP/gol.hr)

Vjerujem da ste već puno puta čuli rezultate četvrtfinala, ali je nekad dobro i ponoviti gradivo. Dakle, Njemačka je u produžetku ispala od Španjolske, što znači da igrač s najboljim bodovnim učinkom, Jamal Musiala, neće više moći popravljati bodovno stanje na svom kontu.

Završilo je ukupno 2:1, a pogodak odluke zabio je Mikel Merino i proslavio u stilu svog oca koji je 90-ih bio igrač španjolske Osasune. Isto tako, veliki Cristiano Ronaldo odigrao je svoj zadnji Euro, a Francuska je prošla dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Na drugoj strani ždrijeba, Nizozemska je preokrenula Tursku i na kraju uspjela pobijediti 2:1, a Engleska je nakon penala izbacila Švicarsku.

Što se tiče fantasyja, nije bilo lako izabrati prave igrače, a to potvrđuje i bodovni učinak najboljih nakon četvrtfinala. Izdvojit ću petoricu igrača iz reprezentacija polufinalista koji su u petom kolu fantasyja uhvatili najviše bodova, a većina igrača su se po prvi put našla na ovoj „premium“ listi.

Heroji četvrtfinala

1. STEFAN DE VRIJ – Nizozemska (43.8 bodova)

Ništa čudno što je De Vrij prvi na listi. Bio je stup obrane protiv Turske, ali i cijelo prvenstvo je odigrao sjajan turnir kao partner u obrani Virgilu van Dijku. Zabio je Turskoj pogodak izjednačenja i na kraju donio ogromnih 43.8 bodova.

2. DANI OLMO – Španjolska (40.8 bodova)

Kakva partija Danija Olma! Bivši igrač Dinama i ljubimac hrvatske publike odigrao je briljantnu utakmicu i to na način da je ušao s klupe umjesto ozlijeđenog Pedrija. Gledajući broj bodova, Olmo je najveće iznenađenje petog kola jer nitko nije očekivao njegov ulazak u ranoj fazi utakmice i onda pogodak i asistenciju. Bravo, Olmić!

3. BUKAYO SAKA – Engleska (33.3 bodova)

Napokon smo vidjeli i zvijezdu Arsenala u pravom svjetlu. Saka je zabio pogodak izjednačenja i bio jedan od glavnih engleskih junaka u teškoj partiji protiv Švicarske. Skupio je 33.3 bodova i bio strah i trepet na desnom krilu engleskog napada. Ovo je bila njegova najbolja utakmica na turniru.

4. AYMERICK LAPORTE – Španjolska (32.3 bodova)

Španjolski stoper je jedan od onih koje sam preporučio za četvrtfinale, a na kraju sam ga i sam imao u svojoj momčadi. Bio je poprilično smiren, imao je popriličan broj točnih dodavanja, ali i jako puno kvalitetnih iznošenja lopte. Jedan je od četvorice Španjolaca koji su pronašli svoje mjesto među desetoricom igrača s najviše bodova nakon četvrtfinala.

5. DECLAN RICE – Engleska (30.2 bodova)

Utakmica protiv Švicarske je očito bila rezervirana za igrače Arsenala. Nakon Sake, i Rice je odigrao svoju najbolju utakmicu na turniru. Skupio je malo više od 30 bodova, a izgledao je jako rastrčano u oba smjera. Engleska treba pravog Ricea, ipak je riječ o jednom od najboljih igrača na svojoj poziciji.
Ostala petorica na listi su: Theo Hernandez (28.7 bodova), Kyle Walker (26.5 bodova), Mikel Merino (25.1 bodova), John Stones (24.8 bodova) i Rodri (23.5 bodova).

Junaci polufinalista Junaci polufinalista (Foto: GOL.hr)

Od ostalih igrača, treba izdvojiti i one koji neće igrati četvrtfinale. Recimo, Vitinha je skupio 30.9 bodova, Breel Embolo 26.60 bodova, Pepe 30.8 bodova, Diogo Costa 25,8 bodova, a Arda Guler 23.4 bodova.

Najbolji po pozicijama u četvrtfinalu Najbolji po pozicijama u četvrtfinalu (Foto: GOL.hr)

Pepe: Hvala za sve!

Jedan od najdugovječnijih u reprezentativnom dresu je Kepler Lima, svima znan kao Pepe. Portugalac je oborio rekord europskih prvenstava i postao najstariji igrač koji je nastupio u početnih jedanaest u nokaut fazi. Ovo je bio njegov posljednji reprezentativni ples, a kako stvari stoje mogao bi nastaviti klupsku karijeru. Nevjerojatna je činjenica da ima čak 41 godinu na leđima. Više od dvije godine je stariji od našeg Luke Modrića i otprilike dvije godine stariji od svog kolege kapetana, Cristiana Ronalda.

Prije nego sam pisao novi dnevnik, razmišljao sam, hoću li još jedanput gurnuti Ronalda u prvi plan i dati mu počast radi svega što je napravio na Eurima, ali sam onda shvatio kako se premalo priča o Pepeu, koji je svakako zaslužio nekakav omaž na račun svih uspjeha koje je postigao u svojoj reprezentativnoj karijeri.

Pepe je kroz čitavo prvenstvo skupio velik broj bodova. Gledajući broj bodova, u četvrtfinalu je bio treći po redu najbolji branič, a drugi po redu najbolji portugalski igrač. Imao je 30.8 bodova, što je mrvicu više od njegovog prosjeka na prvenstvu, 30.5 bodova. Svaka mu čast, za jednog 41-godišnjaka to je ogroman uspjeh.

Pepe Pepe (Foto: GOL.hr)

Transferi za polufinale: Koga izabrati?

Kao i do sad, preporučit ću vam nekoliko igrača koje biste trebali dovesti, odnosno uvrstiti u svoju momčad. Kako smo došli do polufinala, ostale su samo četiri reprezentacije, tako da ću za svaku reprezentaciju izdvojit dvojicu igrača koji bi mogli skupiti popriličan broj bodova. Idemo redom.

1. ŠPANJOLSKA – Aymerick Laporte (14.3 kredita) i Dani Olmo (9.9 kredita)

Laporte i Olmo su dobitna kombinacija nakon četvrtfinala. Pedri je ozlijeđen i sumnjam da ćemo ga vidjeti na terenu, a na njegovo mjesto se sigurno upasti Olmo koji je bio glavni junak protiv Njemačke. S druge strane, Laporte će sigurno donijeti velik bodova. Jednostavno, način na koji Španjolska igra u zadnjoj liniji, jednostavno paše načinu bodovanja u fantasyju. Upravo zato, Laporte je odličan izbor, čak i ako njegova reprezentacija primi gol.

2. FRANCUSKA – Kylian Mbappe (27.6 kredita) i Mike Maignan (16.7 kredita)

Teško je u ovoj fazi natjecanja sastaviti momčad bez ponajboljeg igrača svijeta. Mbappe ne igra na pravoj razini, ali takva klasa igrača uvijek može eksplodirati. I dalje drži visoku cijenu, a španjolski stoper bi mu mogli ostavljati malo više prostora nego oni protiv kojih je igrao ranije, igraju visoko i nisu najbrži igrači na svijetu. S druge strane, Maignan je jedan od najboljih vratara na Euru, a njegova sigurnost i broj obrana dobar su razlog da ga uvrstite u svoju fantasy ekipu.

3. NIZOZEMSKA – Cody Gakpo (18.8 kredita) i Tijani Reijnders (9.8 kredita)

Mislim da za Gakpa ne treba puno objašnjavati. Jedan je od najboljih igrača na turniru, najbolji strijelac te uvjerljivo najvažniji igrač ove Nizozemske. Što se tiče Reijndersa, nizozemska vezna linija se stabilizirala, igra sve bolje, a veliku ulogu ima i veznjak Milana. Nije bio pretjerano efikasan u dresu reprezentacije na Euru, možda je baš sad vrijeme da pokaže sve što zna.

4. ENGLESKA – John Stones (15.3 kredita) i Kobbie Mainoo (7 kredita)

Stones igra vrlo dobar turnir i rijetko tko ga je uspio nadmudriti u obrani. Kvalitetan je dodavač i stup engleske obrane. Kao i Laporte u Španjolskoj, igra Stonesa komplementarna je fantasy bodovanju. S druge strane, Mainoo je najbolji igrač kojeg možete dobiti za ovako malo kredita. Otkako ga je izbornik Gareth Southgate „gurnuo“ u prvih 11, Engleska igra bolje i brže.

Ostale su samo četiri reprezentacije i neće vam biti lako sastaviti ekipu. Neki izbornici ne mijenjaju puno, a vjerujte mi, u ovoj fazi natjecanja neće biti eksperimentiranja. No, vrlo vjerojatno ćete morati imati i nekoliko igrača koji neće igrati od prve minute. Razlog tome je što morate složiti momčad unutar budžeta, a većini igrača je i narasla cijena u odnosu na onu početnu na startu Eura. Upravo zato, spomenuti Mainoo, ali i Nacho, Youssouf Fofana, Marc Cucurella i N'golo Kante su dobar izbor.

Mala napomena: Ne zaboravite napraviti transfere, imate ih ukupno osam koje možete iskoristiti.

Moja momčad u četvrtfinalu Moja momčad u četvrtfinalu (Foto: GOL.hr)

Moja momčad

Prvo, želim se zahvaliti svojim igračima koji su dali sto posto od sebe da me podignu na 256. mjesto u ukupnom fantasy poretku. Drugo, bodovno stanje četvrtfinala bilo je jako šaroliko. Ukupno sam ima 215 bodova, a po prvi put nisam imao sreće s kapetanom. Pogodak koji je prvotno zabio Gakpo, na kraju je upisan kao autogol, tako da je on ostao na „samo“ 23 boda. Nadalje, švicarska vezna linija nije briljirala, Michel Aebischer i Remo Freuler su zajedno zaradili 20.3 bodova. Isto tako, niti Jamal Musiala niti Mbappe nisu bili na razini. Sve u svemu, zadovoljan sam i neću se previše buniti.

Imao sam manjih problema sa slaganjem momčadi za polufinale. U nekoliko navrata sam „probio“ budžet i jednostavno sam morao posegnuti za nekim drugim rješenjima. Tako su nova lica u mojoj fantasy momčadi sljedeći igrači:

Jerdy Schouten (nadam se da će biti nizozemski junak iz sjene, financijski dostupan), Fofana (financijski dostupan i sigurno će ući s klupe), Nacho (nema Danija Carvajala, nadam se da će uskočit Nacho, a ne Jesus Navas), Olmo (ozljedom Pedrija igrat će od početka, u naletu je forme), Fabian Ruiz (fantastičan turnir je iza njega, jedan je od igrača s najviše ukupnih bodova). Reijnders (može biti efikasan, financijski dostupan) i Unai Simon (dobra igra nogom, nešto jeftiniji u odnosu na Maignana). Isto tako, na mjesto izbornika zasjeo je Ronald Koeman jer smatram kako bi Nizozemska mogla izbaciti Englesku.

Ponavljam još jednom, ne zaboravite napraviti transfere. Igrajte i dalje naš Europski nogometni fantasy uz ponosnog sponzora McDonald's. Sretno svima!

Moja momčad Moja momčad (Foto: GOL.hr)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX