Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nisam vjerovao da je to moguće"

Liječnik Vatrenih otkrio kakva se drama događala prije utakmice s Engleskom, ali i kako je ostao šokiran viđenim

Član liječničkog tima u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji Saša Janković otkrio je dramu koja se odvijala uoči utakmice protiv Engleske, ali i šoku koji je doživio za vrijeme.

Razgovor Milana Stjelje i liječnika hrvatske reprezentacije Saše Jankovića

S članom liječničkog tima naše nogometne rerpezentacije, koji je također uvelike zaslužan za drugo mjesto Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gospodinom Sašom Jankovićem razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja.

Odigrali smo tri produžetka zaredom u nokaut fazi natjecanja, činilo se da smo umorni i da ćemo imati velikih problema s Francuzima u finalu, no mi smo nakon svake utakmice bili sve spremniji i spremniji.

"Kondicijski trener i glavni trener najviše brinu o fizičkoj spremni igrača, ali i liječnički tim. Uz pomoć fizioterapeuta mnogi su bili na tako visokoj razini iz utakmice u utakmicu. No treba naglasiti i visoku motiviranost svih igrača na turniru tako da su u ovom momentu dali svoj maksimum. Recimo da smo protiv Danske pretrčali 125 kilometara, protiv Rusije 142, a onda kada su svi mislili da smo gotovi, protiv Engleza 144 kilometra", rekao je Saša Janković.

* A što im smijete davati za oporavak i koji se od Vatrenih najbolje oporavlja?

"Najviše se pazi prvenstveno na fazu odmora, zatim pravilne prehrane od nekoliko obroka i nešto suplemenata u prehrani, recimo vitamina. Znamo da su pravila stroga, tako da pazimo na svaki detalj. Tu su i masaže koje su fizioterapeuti ponekad odrađivali dugo u noć i upravo zato želim pozdraviti sve svoje kolege".

* Ispričajte nam što je bilo s Rakitićem i Rebićem dan prije Engleske.

"Ivan je imao problema s visokom temperaturom, a Rebića je na posljednjem treningu zakočio vrat. Odluku smo donijeli nekoliko minuta prije utakmice, ali svaka čast i Rebiću koji je odigrao sjajno uz sve smetnje i bolove tijekom susreta".

"Kada sam gledao drugo poluvrijeme protiv Engleske nisam mogao vjerovati da je moguće ono što su ti mladići radili na travnjaku. Uživao sam".

Cijeli razgovor s članom liječničkog tima nogometne reprezentacije Hrvatske pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider