Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POVRAT OTUĐENE IMOVINE

Dio članova Dinama nakon presude Mamiću tražit će nadoknadu za obeštećenje kluba

Članovi Dinama okupljeni u udrugu ''Dinamo to smo mi'' tražit će nadoknadu za obeštećenje kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Članovi Dinama okupljeni u Udrugu ''Dinamo to smo mi'' današnju presudu na Županijskom sudu u Osijeku smatraju očekivanom i jedinom ispravnom kada je riječ o slučajevima teškog kriminala te isto očekujemo po drugim optužnicama i poznatim istragama prema kojima su okrivljenici izvukli najmanje 330 milijuna kuna iz GNK-a Dinamo.

Presuda je važna kako bi navijači koji vole Dinamo imali temelja za potpunu satisfakciju, a to je povrat otuđene imovine kluba, te inzistiramo na izborima u klubu kako bi oni koji ga vole bez interesa u budućnosti mogli spriječiti slične interesne i zločinačke skupine.

''Po pravomoćnosti ove i budućih presuda tražit ćemo nadoknadu za obeštećenje kluba. Nažalost, i danas u tijelima kluba sjede ljudi koji nisu spremni to učiniti te su također preuzeli teret današnje presude'', kazao je predsjednik Udruge Juraj Čošić.

Članovi Udruge prije deset dana predali su izvršnom odboru kluba zahtjev za isključenje Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića iz klupskog članstva sukladno Statutu kluba, no do danas nisu dobili odgovor. Tražimo da to učine već danas te raskinu savjetnički ugovor s glavnim okrivljenikom.

''Ova presuda, kao i druge koje slijede, bitne su i za Dinamo i za hrvatski nogomet, sport i društvo općenito, kao ostavština i zalog za budućnost u kojem će djeca i mladi imati jednaku šansu neovisno o menadžerskim i drugim interesima i čiji će se idoli dokazivati na poštenom sportskom terenu'', poručili su iz Udruge Dinamo to smo mi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider