Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
on napada modre

Dinamu prijeti sjajni mladi Hrvat: Upisao je 23 gola i 12 asistencija te donio naslov svom klubu

Mladi hrvatski napadač igra u strašnoj formi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši zagrebačkog Dinama borit će se u grupnoj fazi Europske lige protiv moskovskog CSKA, nizozemskog Feyenoorda i austrijskog Wolfsbergera u skupini K.

Za razliku od Rijeke koja u svojoj skupini neće igrati protiv hrvatskih nogometaša (Napoli, Real Sociedad, AZ), Modri igraju protiv trojice. Najzvučnije ime je Nikola Vlašić u dresu CSKA, a tu je i Kristijan Bistrović iz istog kluba.

gol expired Dinamo na Vlašića i nizozemskog velikana, Rijeci strašna skupina divider

Veliku opasnost za Dinamo predstavlja sjajni 22-godišnji Dario Vizinger, novi napadač Wolfsbergera kojeg su Austrijanci doveli iz slovenskog Celja.

Vizinger je u karijeri igrao za Varaždin, Rijeku, Hrvatski Dragovoljac, Rudar Velenje i Celje, a iz Slovenije je nedavno otišao za milijun eura.

Strašna statistika 

Vizinger je prošle sezone u dresu Celja u 37 utakmica zabio 23 gola i dodao 12 asistencija. Od toga 21 gol u prvenstvu i praktički je sam donio Celju naslov prvaka Slovenije.

Bio je drugi strijelac lige iza Ante Vukušića koji je zabio gol više.

Prema nekim informacijama Vizingera su htjeli Galatasaray, Genoa i Benevento, no on je se odlučio za austrijsku ligu i nije pogriješio. U tri nastupa već je zabio dva gola i pokazao je da forma iz Celja nije bila slučajna.

Tepaju mu da je novi Kramarić

''Volim kako igra Kramarić. Da, igramo slične pozicije koje su i meni najdraže: špica napada, polušpica, “lažna” špica, tako da slažem se da je to otprilike sličan stil igre i volim tu igru na polukontru. Tu smo bili najjači prošle sezone, zabijali puno golova, jer smo imali odličnu transformaciju i završnicu'', rekao je Vizinger u razgovoru za Međimurske novine.

Dinamo bi mu u goste mogao doći autobusom, Wolfsberg i Zagreb udaljeni su samo tri sata vožnje.
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider