Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavak europske bajke

Mladi Dinamo lovi polufinale Lige prvaka: Vjeruju u rušenje još jednog europskog velikana

Pred juniorima Dinama utakmica je sezone. Momčad Igora Jovičevića u srijedu će u Londonu pokušati dohvatiti polufinale juniroske Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi Dinamovci otputovali su u London gdje ih čeka borba za polufinale Lige prvaka, i to protiv kluba koji je obilježio ovo natjecanje jer je dvaput osvojio Ligu prvaka. U finalu 2015. pobijedili su ukrajinski Šahtar, a godinu poslije i francuskog velikana PSG.

Ovu sezonu započeli su u ulozi doprvaka jer su prošle sezone opet igrali finale, ali izgubili su 3:0 od Barcelone.

"To što ste rekli, osvojili su već dvaput Ligu prvaka. Stavio bih njih na mjesto favorita, ali bili su favoriti i Liverpool i Lokomotiv, pa nek i oni budu favoriti", rekao je Antonio Marin.

"Velika je čast igrat takvu utakmicu i dat ćemo sve od sebe, bacit ćemo se na glavu od prve minute. Idemo tamo i stvarno, dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje", rekao je vratar Dinko Horkaš.

Pao je Liverpool, može li i Chelsea?

Trener Igor Jovičević uvjeren je da Chelsea neće podcijenit njegovu momčad.

"Ja bih htio da oni nas podcijene i da nas ne dožive kao recimo Liverpool ili Barcelonu, ali mi njih respektiramo i vjerujemo u sebe."

A Dinamova budućnost doista ima velikih razloga vjerovati u sebe, jer među osam najboljih nema juniorskih momčadi nekih veliki klubova.

Do četvrtfinala, primjerice, nije stigao Atletico Madrid, aktualni juniorski prvak Španjolske, a do sada su ispali i Manchester United, Ajax, Tottenham i Liverpool, kojeg je u osmini finala nadigrao baš Dinamo.

"Ući ćemo u fight s njima!"

"Mi smo među osam, moramo biti ponosni, ali skromni, ponizni i ući u fight s njima, pa da vidimo gdje će nas odvest taj naš karakter, naš plan i sve ono što nas krasi", rekao je Jovičević.

Protiv Liverpoola, ali i protiv Lokomotiva, Dinamov junak u raspucavanju penala bio je talentirani vratar Dinko Horkaš, no i on ističe, kolektiv kao najveći kvalitetu Dinamovih juniora. I da nema šanse da netko poleti u neralne visine.

"Stvarno smo dobra ekipa i djelujemo kao momčad na terenu i van terena, mislim da se to ne može dogodit jer stvarno smo super ovako zajedno, ginemo jedan za drugoga, a i trener Jovičević je tu da nas spusti ako slučajno tko poleti", rekao je Horkaš.

A to je dobra mješavina kvaliteta zbog kojih mladi Dinamovci bilježe povijesne rezultate. Chelsea će poslužiti kao novi veliki ispit u najvažnijem natjecanju Europe.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider