Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Zašto, Čačiću, to radiš?"

Seciranje svih razmjera kaosa u Dinamu: "Ako Hajduk dobije sve do kraja, zaslužio je biti prvak"

Dinamo je nastavio svoj negativni niz u Velikoj Gorici, a Anti Čačiću trenerska stolica sve se više ljulja.

Aktualni Dinamov trenutak bio je nezaobilazna tema novog izdanja podcasta Utakmicu po utakmicu. Očekivano, najviše prostora od naših voditelja uzeo je Ivan Ljubić, dinamovac po navijačkom opredjeljenju, kojem teško pada stanje u kojem se Modri trenutačno nalaze.

"Nakon pet godina Dinamo je vezao tri utakmice u gostima bez pobjede u HNL-u, Istra 1961, Šibenik i Gorica. U nijednoj od te tri utakmice nije bilo Arijana Ademija, malo si odigrao na inat, kontekst i na želju protiv Rijeke doma jer je prigoda bila takva da si morao malo stisnuti. Imam dojam da je u njihovim glavama završilo prvenstvo s onim demoliranjem Hajduka 4:0 na Maksimiru, kad je moglo biti i 7:0 bez problema. Imam dojam da su tu stali", rekao je Ljubić.

"Svi smo tad zaključili", nakratko ga je prekinula Valentina Miletić.

"Sve ono što je bilo forte Dinama sad je postalo rak-rana"

"Po meni je priča zaključena. Da se neće dovesti u tu situaciju, ali istina je da su opet raspirili vatru borbe za naslov prvaka. Umjesto da sada imaju +15 bodova i eksperimentiraju s nekim stvarima za ljeto i novu sezonu, imamo živčanog Čačića koji dobiva žute kartone, koji je u izjavama misteriozan. Mediji potenciraju to da ima ogromnu izlaznu naknadu i da je možda i želi nekim salto mortaleom i isprovocirati. Sve ono što je bilo forte Dinama, a to je stabilnost i uigranost, sada je postalo rak-rana Dinama. Zato što nisi isprofilirao nikakve opcije i alternative, a oni igrači koji su u HNL-u mogli raditi razliku, jedan je u Mariboru (Tolić), drugi je u Konyasporu (Emreli), prodao si Lauritsena, ne znam zašto si dovodio Maura Perkovića ako on ne igra. Čovjek je U-21 reprezentativac, doveo si ga pet do 12, stavi ga u igru pa ćemo vidjeti", pričao je Ljubić i nastavio:

"Vadiš u 90. minuti Drmića i uvodiš kadeta. Zašto to radiš? Imaš propuh u zadnjoj liniji i umjesto da imaš tu Lauritsena, ti si ga prodao usred sezone. Emreli je mogao biti taj treći napadač kakvog si imao u Komnenu Andriću. Da se vratimo na Maribor, Marko Tolić je u pola sata uvijek mogao nešto napraviti. Da bar tu postoji neki plan ili vizija. Imaš momčad kojoj se ne da živjeti, radiš izmjene u 90. minuti. Ja se ne sjećam da je Josip Mišić ikad odigrao pet ovakvih utakmica zaredom, a prije je bio kao kompjuter. Nemaš više Oršića ili Ademija, ljude koji su bili match-winneri. Nemaš rotaciju, potpuno ti se mijenja filozofija i geometrija igre, sve ti se promijeni bez Petkovića. Nevjerojatno koliko se Dinamo nudi."

"Dinamo se nudi Hajduku kao PSG konkurentima u Francuskoj"

Mateo Pukšar na to je rekao:

"Drugu sezonu u nizu se nudi. Slična je situacija u francuskom prvenstvu, tamo imamo PSG koji se nudi drugu sezonu zaredom, Lens i Marseille su na minus šest bodova, ali teško da će ih prestići."

"Hajduk bi morao sad, ako ćemo ući u teoretiziranje, u preostalih devet kola upisati barem sedam pobjeda, a igrat ćeš protiv Gorice kojoj gori pod nogama, moraš u Koprivnicu, igrat ćeš i protiv Istre, koja nešto zna. Gle, ako Hajduk dobije sve do kraja, onda je zaslužio biti prvak Hrvatske", zaključio je Ljubić.

Cijela 29. epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider