Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dinamo classics

Dinamova retro kolekcija: Replike najvažnijih i najljepših dresova iz bogate povijesti

Hrvatski prvak pokreće kampanju u kojoj će kreirati i predstaviti replike retro dresova…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je poslao priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

GNK Dinamo pokreće kampanju u kojoj će kreirati i predstaviti replike retro dresova koji, bilo u estetskom smislu ili samoj važnosti u konkretnom trenutku, imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti.

U sljedećih godinu i pol dana klub će predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna. Kampanja naziva ''DINAMO CLASSICS'' kreće u ponedjeljak 26. travnja na 110. rođendan kluba uz zanimljiv dres iz 1911. godine.

Retro kolekcija bit će predstavljena u periodu proljeće, ljeto i zima 2021. godine te proljeće i ljeto 2022. godine. Svaki će dres iz kolekcije biti identična replika najvažnijih i najljepših dresova iz bogate Dinamove povijesti. Redoslijed dresova u nastavku serije te nakon pet navedenih klupskih serija određivali bi navijači glasovanjem između nekoliko ponuđenih kombinacija.

Retro seriju Dinamo simbolički otvara na 110. obljetnicu kluba s dizajnom koji se veže uz same (pra)početke i prvi izlazak na teren još u ''drevno'' doba kad je purgerski klub oduševljavao nogometne kibice pod nazivom Gradjanski. Cijena dresa ''Dinamo retro 1911'' bit će 399 kuna.
Dinamovi prvotimci na jedan su dan osjetili dašak tog doba i samih početaka kluba.

Kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, napadač Bruno Petković i stoper Joško Gvardiol nakratko su otputovali u 1911. godinu te su zasjali u prvom dresu kluba. Igrači Dinama zasigurno bi u ovom izdanju zasjali i na naslovnicama tadašnjih novina kao prave nogometne zvijezde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider