Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modre nade

Dinamova mlada generacija zaintrigirala Europu: Rušili su velikane i ostvarili veliki uspjeh

Dinamova nogometna škola prepoznata je već dugo, a s ovom generacijom ponovno je zaintrigirala europske velikane.

Dinko Horkaš i Antonio Marin (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Mlada momčad Dinama vratila se kući nakon izgubljenog finala International Premier Cupa.

Iako tužni zbog poraza od Bayerna, buduće Dinamove zvijezde i njihov trener Igor Jovičević i više su nego zadovoljni europskom sezonom. Padali su otočki velikani, a utakmice protiv najjačih mladih momčadi Europe najbolja su škola koju mladi igrači mogu dobiti.

Više od svega, kažu, voljeli bi da su pehar donijeli u Zagreb, ali Bayern je ipak bio jači. Presudilo je iskustvo i sreća.

"Mislim da smo stvarno pokazali da smo jedna prava, mlada ekipa. Bayern je imao nekoliko starijih, iskusnijih igrača koji su odavno iskusili prvu Bundesligu, poput kapetana Nicolasa Feldhahna. Nijanse su odlučivale, ali mislim da je iskustvo ipak donijelo prevagu", kazao je trener mlade Dinamove momčadi Igor Jovičević.

Mlađahni vratar Dinama Dinko Horkaš ističe:

"Tužni smo zbog poraza, ali ono najbitnije je da si stvarno možemo pogledati u oči nakon utakmice. Dali smo sve od sebe. Nije bio naš dan, vjerojatno bismo ih dobili da se još koji put. Ali nema veze, to je nogomet, mladi smo i na porazima se uči."

A ovi su klinci naučili puno kroz sezonu. Jer gotovo ista ekipa igra na četiri fronta - juniorska HNL, druga HNL, juniorska Liga prvaka i International Premier Cup. U Ligi prvaka su zapeli u četvrtfinalu gdje je slavio Chelsea, a u Premier Cupu do finala su izbacili Tottenham i Southampton.

"Jako teško je igrati na četiri fronte, nemamo ipak tu širinu da možemo zadovoljiti sve i biti svugdje ravnopravni, ali sretan sam zbog tog putovanja, europske Odiseje, pristupa, zajedničkog duha, ali kad si tako blizu, ostaje žal što to nisi osvojio", kaže trener Jovičević.

Neki momci iz ove generacije već treniraju s prvom momčadi, a Nenad Bjelica čekat će prijelazni rok i vidjeti koga bi mogao priključiti prvotimcima.

"Teren je taj koji daje odgovore tko će gdje i kada. Šef je dovoljno stručan da on ocijeni koji su to igrači koji su zaslužili da barem dobiju poziv za pripreme te da se kroz te pripreme nametnu. Sigurno da tu ima materijala", kaže Jovičević.

Horkaš je jedan od igrača koji bi mogli zakucati na vrata prve momčadi Dinama.

"Tu sam, šutim i radim i čekam svoju priliku. Naravno da ću je objeručke prihvatiti kad dođe. Probat ću je iskoristiti na najbolji način i dokazati se treneru, a na njemu je da odluči kad će biti prilika za to."

Dinamova nogometna škola prepoznata je već dugo, a s ovom generacijom ponovno je zaintrigirala europske velikane.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider