Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neka zaboravljena imena

Dinamovih pregaženih 11 s posljednjeg gostovanja u Münchenu: Dvojica će igrati i u utorak, a gdje su ostali?

Na jedinom gostovanju Dinama na Allianz Areni Modri su izgubili s 5:0, a sastav Modrih imao je neka vrlo zanimljiva imena.

Bayern - Dinamo (Foto: Afp)

Jedino gostovanje Dinama na Allianz Areni došlo je 29. rujna 2015. godine, a Modri su u Münchenu uvjerljivo poraženi s 5:0 od sastava Pepa Guardiole.

Tadašnji trener Modrih Zoran Mamić odlučio se za zanimljivu postavu s 18-godišnjim Benkovićem, a mnoga od imena koja su započela tu utakmicu danas su izvan nogometa ili igraju na opskurnim lokacijama.

Vratar: Eduardo (umirovljen)

Eduardo Eduardo (Foto: Afp)

Portugalski golman stigao je na Maksimir 2014. godine kao slobodan igrač iz Genoe. Bio je prvi izbor na vratima Modrih iduće dvije sezone, a nakon toga je prešao u Chelsea za 1,5 milijuna eura i ondje nikada nije upisao nastup za prvu momčad. Poslije je nastupao za Vittese Arnhem i SC Bragu, gdje je i završio karijeru.

Desni bek: Alexandru Mățel (umirovljen)

Alexandru Mățel Alexandru Mățel (Foto: Afp)

Bivši rumunjski reprezentativac u veljači 2015. godine zamijenio je Astra Giurgiu u svojoj domovini za Dinamo. Na Maksimiru se nije uspio nametnuti u neku bitniju ulogu od rotacijskog igrača, a 2019. se vratio u Rumunjsku s FC Hermannstadtom, gdje je i završio svoju karijeru. Zanimljivo je kako mu je Dinamo bio jedini klub u karijeri izvan Rumunjske.

Stoper: Filip Benković (bez kluba)

Filip Benković Filip Benković (Foto: Afp)

Dijete Dinamove akademije, Benković je u nastupio na Allianzu sa samo 18 godina, a njegova mladost bila je evidentna kada je bio krivac za jedan od Bayernovih golova tu večer.

Nikada nije dobio ozbiljniju minutažu, ali to nije spriječilo Leicester City da plati 14,5 milijuna eura za njegov potpis 2018. godine. Ondje nikada nije nastupio za prvu momčad, a svih šest godina s Lisicama proveo je na različitim posudbama gdje nije oduševio.

Zlatko Dalić dao mu je jedan nastup za reprezentaciju 2019. godine, a sada ima 27 godina i trenutačno je bez kluba.

Stoper: Jeremy Taravel (umirovljen)

Jeremy Taravel Jeremy Taravel (Foto: Afp)

Francuski stoper stigao je na Maksimir u siječnju 2014. godine, a u njegove dvije godine u dresu Modrih nije se uspio redovito nametnuti u sastav te je napustio Dinamo za belgijski Gent. Igrao je za još nekoliko klubova u Belgiji prije odlaska u mirovinu 2022. godine.

Lijevi bek: Josip Pivarić (umirovljen)

Josip Pivarić Josip Pivarić (Foto: Afp)

Kao i Benković, Pivarić je prošao kroz omladinski pogon Dinama, gdje je skupio 175 nastupa prije nego što je prešao u ukrajinski Dinamo Kijev. Nakon tri godine u Kijevu vratio se u Hrvatsku s Lokomotivom, gdje se umirovio prošle godine. Za Vatrene je debitirao 2014., a bio je dio momčadi koja je osvojila broncu u Rusiji 2018.

Vezni: Arijan Ademi (Dinamo)

Arijan Ademi Arijan Ademi (Foto: Afp)

Legenda Dinama, Ademi je na Maksimir stigao u lipnju 2012., gdje je izuzev jednogodišnje ekskurzije u Kinu, ostao do danas. Reprezentativac Sjeverne Makedonije za Dinamo je skupio 397 nastupa te je dugogodišnji kapetan Modrih.

Vezni: Paulo Machado (FC Boudry)

Paulo Machado Paulo Machado (Foto: Afp)

Portugalski veznjak otkupljen je 2014. iz Olympiacosa za tri milijuna eura, a za Modre je nastupio 117 puta prije no što je prešao u tadašnjeg portugalskog prvoligaša Desportivo Aves. Nakon toga je igrao u Indiji, portugalskoj drugoj ligi, a sada nastupa za amaterski klub iz Švicarske, FC Boudry.

Ofenzivni vezni: Domagoj Antolić (Lokomotiva)

Domagoj Antolić Domagoj Antolić (Foto: Afp)

Treći Dinamov omladinac u postavi bio je Domagoj Antolić. Za Modre je nastupio 172 puta prije no što je prešao u Legiju iz Varšave. Zatim je slijedilo razdoblje u Saudijskoj Arabiji s Damacom, a ovog ljeta vratio se u HNL s Lokomotivom, za koju je već igrao u dva navrata na posudbi iz Dinama.

Antolić je za Vatrene debitirao 2014. pod Nikom Kovačem, a otad je skupio samo još pet nastupa za Hrvatsku reprezentaciju.

Lijevo krilo: Junior Fernandes (Erokspor)

Junior Fernandes Junior Fernandes (Foto: Afp)

Čileansko krilo stiglo je na Maksimir u ljeto 2013. na posudbu iz Bayer Leverkusena, iduće ljeto otkupljen je za 2,5 milijuna eura, a Fernandes je u svoje tri godine bio bitna stavka Dinama. 159 nastupa, 51 pogodak i 20 asistencija prije prelaska u Tursku, gdje igra i danas, ali u drugom rangu.

Desno krilo: El Arbi Hillel Soudani (NK Maribor)

Soudani Soudani (Foto: Afp)

Otkupljen za jedan milijun eura iz portugalske Vitorije, Soudani je u dresu Modrih skupio 197 nastupa, 86 pogodaka i 55 asistencija prije nego što je 2018. prodan za 3,5 milijuna eura u Nottingham Forest. Otad je igrao u Grčkoj i Saudijskoj Arabiji, a danas nastupa za NK Maribor.

Napadač: Marko Pjaca (Dinamo)

Marko Pjaca Marko Pjaca (Foto: Afp)

Uz Ademija, jedini igrač koji je još uvijek na Maksimiru. Velika nada hrvatskog nogometa, Pjaca je 2016. prodan u Juventus za rekordna 23 milijuna eura. Njegov period u Italiji obilježile su ozljede i manjak kontinuirane minutaže.

Tijekom šestogodišnjeg razdoblja sa Starom damom bio je na čak šest različitih posudba, a nigdje nije oduševio. Nakon isteka ugovora potpisao je za Rijeku, a samo godinu dana kasnije ponovno za Dinamo.

Dani Olmo u dresu RB Leipziga Olmovo stanje lošije od očekivanog: Čeka ga duži oporavak od ozljede! divider

Velimir Zajec Dinamo bez Zajeca putuje na utakmicu Ligu prvaka: Tijekom vikenda osjetio prve simptome divider

Cesc Fabregas Cesc Fabregas završio na sudu: Nije platio stanarinu, prijeti mu deložacija? divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Dinamovci, novi vođa je službeno tu! ✅️⚽️
Što vi mislite, tko će pobijediti? 🥊🇧🇷🇫🇷

📸: AFP
Prvi put nakon osam godina imamo priliku vidjeti domaću MMA snagu u UFC-u. Kakav će rezultat ostvariti? 🥊🇭🇷

📸: Tomislav Kristo/CROPIX
KRAJ! Dinamo je svladao Banjole 3:1 i prošao dalje, no puno teže nego što su svi očekivali. Vaš komentar na utakmicu?

Više o utakmici > https://bit.ly/3MVyQs9

Goran Sebelic/Cropix