Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za djecu s teškoćama

Dinamo u humanitarnoj utrci UNICEF-a ''Mliječna staza 2020"

U Dinamov tim putem aplikacije atlasGO moći će se uključiti zainteresirani sudionici, kao i svi navijači koji žele uz Dinamo prikupiti što više kilometara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Dinamo ove će godine biti jedan od sudionika UNICEF-ove humanitarne virtualne utrke ''Mliječna staza 2020", potvrdili su iz zagrebačkoga kluba.

U premijernom virtualnom izdanju cilj je prikupiti što više kilometara mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Sudionici će prikupljati kilometre hodanjem, trčanjem, vožnjom bicikla, kolica ili romobila, rolanjem ili planinarenjem, a utrka traje od 5. do 20. rujna.

Dinamo neće biti uključen u projekt samo novčanom donacijom u sklopu odabranog korporativnog paketa sudjelovanja, već i aktivnim svakodnevnim sudjelovanjem tima Dinamo Zagreb sastavljenog od članova uprave te djelatnika kluba i Dinamove nogometne škole kao što su administrativni djelatnici, treneri i članovi zdravstvene službe. U Dinamov tim putem aplikacije atlasGO moći će se uključiti zainteresirani sudionici, kao i svi navijači koji žele uz Dinamo prikupiti što više kilometara.

Utrka ove godine nije kompetitivnog karaktera, a prijava je ujedno i donacija. Cilj je osigurati hitnu podršku za djecu s teškoćama tamo gdje je najpotrebnije, a prikupljena sredstva bit će uložena u senzorne sobe i edukaciju stručnjaka za provođenje terapija senzorne integracije u Hrvatskoj.

''GNK Dinamo već niz godina provodi aktivnosti za integraciju djece i odraslih osoba s invaliditetom u nogomet, promociju jednakosti i suzbijanje diskriminacije, omogućavanje osobama s invaliditetom pristup nogometnim utakmicama i niz humanitarnih akciju'', poručuju s Maksimira.

Ove godine klub će po prvi put sudjelovati kao jedna od korporacija, uz želju da se i druge istaknute sportske udruge i institucije uključe u projekt. Utrku su podržali igrači prve momčadi Mislav Oršić, Joško Gvardiol i Amer Gojak koji su građane i navijače Dinama pozvali da se prijave te da prikupljanjem kilometara pokažu svoju podršku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider