Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što sad za Dinamo?

Dva scenarija koja čekaju Dinamo u 2022.: S jedne strane Barca i Milan, a s druge Partizan

Dinamo će nakon zadnjeg kola saznati u kojem natjecanju nastavlja europske utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gdje će Dinamo igrati u nastavku europske sezone u 2022. godini, saznat ćemo tek u posljednjem kolu. Dinamo je odigrao 1:1 s Genkom i tako pružio šansu Belgijcima da ipak prestignu Modre na samom kraju natjecanja po skupinama Europske lige.

Hrvatskom prvaku je potreban bod na teškom gostovanju kod West Hama kako bi osigurao proljeće u Europskoj ligi, a u slučaju poraza Dinama Genk bi pobjedom nad Rapidom preskočio Modre s osam bodova naprama sedam.

Najvažnije je da su Modri bodom na Maksimiru osigurali siguran nastavak natjecanja u Europi. Ako ne izbore to drugo mjesto, nastavit će svoj put u trećem rangu europskog nogometa, novoosnovanoj Konferencijskoj ligi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Krenuli u Ligi prvaka, a mogli bi zaigrati u sva tri natjecanja

Ako se to dogodi, Dinamo će ući u povijest, s možda još ponekim klubom, kao klub koji je sezonu započeo u kvalifikacijama za Ligu prvaka, igrao skupine Europske lige, a nokaut-fazu u Konferencijskoj ligi.

Kako su neke stvari već poznate, idemo se poigrati s mogućim Dinamovim protivnicima tek u play-offu za 16-inu finala Europske lige, što je novost od ove sezone.

Europska liga nudi jake i atraktivne protivnike...

Dinamo će u ždrijebu biti nositelj, što znači da uzvrat igra na svojem terenu, ali protivnik će mu stići iz Lige prvaka, otkud se u EL spuštaju trećeplasirani klubovi.

Ako Barcelona ne pobijedi Bayern u Műnchenu u posljednjem kolu Lige prvaka, jedan od mogućih protivnika bit će i slavni katalonski gigant ili pak Benfica. Od klubova kojima se smiješi treće mjesto u Ligi prvaka su i Milan, Borrusia Dortmund, RB Leipzig, a tu je i Dinamov krvnik Šerif. Pa onda Villarreal ili Atalanta, Zenit, Sevilla ili Salzburg i tako dalje.

Dakle, Modre čeka težak ždrijeb ako put nastave u Europskoj ligi. Ždrijeb je 13. prosinca.

...Konferencijska liga nudi već šansu za prolaz

Što se tiče Konferencijske lige, tu Dinamo ulazi u 16-inu finala izravno, a protivnici su im drugoplasirane momčadi u skupinama. Također, Modri će prvu utakmicu igrati u Zagrebu.

Tu Dinamo može dobiti čak i razočaranje natjecanja, starog prijatelja Tottenham. Ali i Maccabi iz Tel-Aviva, Bodo ili Romu, čak i beogradski Partizan. Basel ili Qarabag, Slovan ili PAOK i tako dalje.

Iz ovog je rasporeda jasno da će Dinamo veću šansu za napredovanje u europskom proljeću imati u Konferencijskoj ligi, no glamur je ipak osjetno veći u Europskoj ligi, gdje se može izvući teži, ali atraktivniji protivnik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider