Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U sličnoj su koži

VIDEO - Dinamo spreman čeka Žalgiris: Počinje novi pohod na Ligu prvaka

Dinamo nije ostavio dobar dojam protiv Rijeke u Superkupu, priliku da to popravi ima protiv Žalgirisa.

U prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka ovog utorka od 20:45 se na Maksimiru sastaju Dinamo i Žalgiris. Počinje nova modra euro priča, posljednjih je godina završavala u skupinama Lige Prvaka ili Europa lige, no ove godine su ambicije veće. Cilj je i ozbiljnija uloga u Europi, no prvo Žalgiris.

Žalgiris je godinama bio u sinonim za sjajnu košarku, posljednjih su godina iskoračili i na nogometnom planu. Prvaci Litve su prema riječima Zorana Mamića u sličnoj koži kao i njegova momčad: "Oni dominiraju litvanskim prvenstvom kao i Dinamo hrvatskim. Igraju na jedan način, a kad dođu u Europu pogotovo protiv ekipa Dinamovog levela, čak i malo niže igraju u gostima zatvorenije. Tako očekujemo da će i sutra igrati, tražiti priliku iz polukontre i kontre."

I na to bi trebao posebno paziti Eduardo Carvalho. Prekaljeni Portugalac bio je solidan na Kantridi, no za Europu će trebati puno koncentriranija obrana: "Kao što sam već i prije rekao, nije to bila naša dobra utakmica ali trebamo učiti iz naših grešaka da ih ne ponavljamo u idućoj utakmici. Sada dolazi ta iduća utakmica. Siguran sam da ćemo i mi biti bolji, efikasniji i da ja neću imati puno posla."

Trener Modrih se oko Litvanaca posavjetovao i sa Damirom Petravićem, hrvatskim trenerom koji je donedavno vodio Žalgiris: "Upozorio nas je na teren koji nas očekuje tamo, upozorio nas je na mane nekih pojedinaca za koje je mogao i one informacije za koje je znao."

Brojni modri stranci, tvrde u klubu, su pun pogodak: "Došli su prije svega kvalitetni nogometaši, došli su kvalitetni ljudi i vrhunski profesionalci ono što su oni do sada pokazali je apsolutno za svaku pohvalu."

Pohvala smo se naslušali i posljednjih godina, a bilo je svega. Ostali su najbolji igrači i traži se pohod na natjecanje koje se prošle sezone promašilo - Ligu prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider