Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
europska liga

Genk izvukao pozitivan rezultat protiv West Hama, Vlašić nije igrao zbog ozljede

Na ljestvici vodi West Ham s 10 bodova, Genk ima četiri, a Dinamo i Rapid po tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu 4. kola H skupine Europske lige Genk i West Ham su odigrali 2-2. U drugom susretu iz ove skupine večeras se još sastaju Dinamo i bečki Rapid.

Nakon tri uzastone pobjede, West Ham je "prosuo" prve bodove u Europskoj ligi. Do ovoga kola londonski sastav i Lyon su bili jedini s maksimalnim učinkom. Nakon ovoga kola jedino je Lyon upisao četiri pobjede.

Domaćin je poveo u 5. minuti golom Josepha Paintsila, za goste je okrenuo rezultat Mohamed Said Benrahma (59, 82), da bi u 88. Tomas Souček zabio autogol za 2-2.

gol expired Dinamo furioznom igrom preokrenuo protiv Rapida u Maksimiru: Modri slavili i učvrstili drugo mjesto na ljestvici divider

Dodajmo kako je to bila 1.000-ta utakmica Davida Moyesa u trenerskoj karijeri.

Genk je poveo već u petoj minuti golom Josepha Paintsila na asistenciju Ita. Bio je to prvi gol koji je londonski sastav primio ove sezone u EL, a serija je trajala 273 minute.

Gosti su mogli izjednačiti u 13. minuti no Maarten Vandevoordt je zaustavio pokušaj Vladimira Coufala. Deset minuta kasnije zaprijetio je i Craig Dawson, no domaća "jedinica" je ponovo bila spremna.

U posljednjim trenucima prvog dijela zaprijetio je i Mohamed Said Benrahma, ali je Vandevoordt još jednom izašao kao pobjednik. No, u 59. minuti Vandevoordt nije mogao ništa, Benrahma je zabio za 1-1. U 69. minuti gosti su imali odličnu priliku za preokret, no Coufal je pucao pored gola.

gol expired Haaland u problemima: Saznao je koliko dugo ne može igrati nogomet divider

Blizu gola bio je i Dawson u 73. minuti, ali je i on pucao pored domaćih vratiju. Veliki pritisak gosti su okrunili drugim golom, u 82. minuti nakon sjajnog prodora Benrahma je zabio svoj drugi gol na utakmici.

Genk se nije predavao i u 88. minuti je uspio izjednačiti. Preciado je ubacio, a Souček nespretno zatresao vlastitu mrežu za izjednačenje. Nikola Vlašić nije konkurirao za gostujući sastav.

gol expired Wilfried Zaha zamolio izbornika da ga ne zove u reprezentaciju jer se stalno vraća bolestan divider

U drugom susretu iz ove skupine večeras se još sastaju Dinamo i bečki Rapid.

Na ljestvici vodi West Ham s 10 bodova, Genk ima četiri, a Dinamo i Rapid po tri boda.

U petom kolu, 25. studenog sastaju se Dinamo - Genk, te Rapid - West Ham. Natjecanje u skupini završava 9. prosinca kada su na rasporedu susreti West Ham - Dinamo, te Genk - Rapid.

Podsjetimo, pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka. Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider