Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Presudio gol Petkovića

Dinamo s potpuno drugom momčadi preuzeo vrh ljestvice

Nogometaši Dinama pobijedili su Lokomotivu sa 1-0 (0-0) u utakmici 5. kola Prve HNL, odigranoj u subotu na maksimirskom stadionu, te privremeno zasjeli na vrh prvenstvene ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednički pogodak za Dinamo postigao je Bruno Petković u 48. minuti iz kaznenog udarca, dosuđenog zbog igranja rukom Frana Karačića.

Dinamo je s 13 bodova preuzeo vrh ljestvice, ispred Rijeke, Osijeka i Lokomotive koji imaju po 10 bodova, ali Riječani imaju utakmicu manje. Na začelju su Rudeš i Istra 1961 sa po jednim bodom.

Dinamov trener Nenad Bjelica je protiv Lokomotive na teren poslao deset novih igrača u odnosu na početnu postavu koja je prije tri dana na gostovanju u Bernu izvukla 1-1 protiv Young Boysa. Jedini je zadržao svoje mjesto vratar Danijel Zagorac, ali i on silom prilika, jer se na posljednjem treningu ozlijedio Dominik Livaković.

Ipak, i u takvom sastavu je Dinamo bio bolja momčad u odnosu na Lokomotivu koja je opasno prijetila samo nakon pogrešaka igrača aktualnog prvaka. To će zorno pokazati i podatak o udarcima na vrata: Dinamo ih je imao 14, od čega sedam u okvir, dok su Lokomotivini igrači zapucali četiri puta, ali Zagorac ni jednom nije morao intervenirati.

Utakmicu na stadionu Maksimir pratilo je 2000 gledatelja, a sudio je Dalibor Mlakar iz Zagreba.

Strijelac: 1-0 Petković (48-11m)

U prvoj utakmici subotnjeg programa Gorica je pred svojim navijačima svladala Rudeš s 2-0 (1-0) i tako došla do druge uzastopne pobjede u prvoligaškom društvu, a prve na domaćem terenu. Gorica je povela u 11. minuti, a strijelac je bio Mario Marina, dok je konačnih 2-0 postavio Poljak Lukasz Zwolinski u 70. minuti.

U nedjelju će biti odigrane preostale dvije utakmice 5. kola. Inter će na svom novom travnjaku u Zaprešiću od 18.30 sati ugostiti Hajduk, dok je Rijeka od 21 sat domaćin Istri 1961 na Rujevici.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider