Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MOĆAN POČETAK PRIPREMA

Dinamo razbio jednu od najboljih bugarskih momčadi, među strijelcima Rog i Jakirovićev sin

Hrvatski prvak poprilično se raspucao u prvoj pripremnoj utakmici. Bugarski CSKA 1948 nastradao je rezultatom 6:21.

Leon Jakirović (Foto: Ronald Gorsic / Cropix)

Nogometaši Dinama bili su jako raspoloženi u svojoj prvoj pripremnoj utakmici. Zahvaljujući prije svega sjajnom drugom dijelu, u kojem je Sergej Jakirović na teren poslao nekoliko dragulja iz klupske škole nogometa, svladali su bugarski CSKA 1948 rezultatom 6:2.

U prvih otprilike pola sata susreta, gledatelji su mogli vidjeti ravnopravnu utakmicu, s prilikama na obje strane. No, u 28. minuti Dinamov dobar dan je najavljen sjajnim pogotkom.

Kulenović prekrasno pogodio iz slobodnjaka

Loptu u mrežu poslao je Sandro Kulenović, koji je uzeo slobodan udarac s 25 metara, a onda ga sjajno spremio uz vratnicu gola prošle sezone trećeplasirane momčadi bugarske lige.

Uslijedila je faza u kojoj su Bugari kratko dominirali pa je Zagorac u 36. minuti obranio fantastičnu priliku, ali nije mogao ništa tri minute kasnije, kad je Ivanov zabio za izjednačenje.

Klinci briljirali u drugom dijelu

Na odmor se tako otišli s 1:1, a već na poluvremenu je Sergej Jakirović promjenu cijelog jedanaestorke. I ta, naoko druga momčad Dinama, zaigrala je fantastično.

Tako je Leon Jakirović u 51. minuti postigao pogodak za 2:1, dok je samo tri minute kasnije pogodio i Marko Rog.

Zaprijetili su onda i Bugara par puta, no u 72. minuti bilo je 4:1. 17-godišnji Noa Mikić je ubacio, a loptu je u svoju mrežu skrenuo Ivanov. A nakon asistencije za autogol, Mikić se i sam upisao u strijelce. Pet minuta kasnije pogodio je za 5:1.

6:1 postavio je u 80. minuti još jedan 17-godišnjak, Patrik Horvat, a konačnih 6:2 možemo reći da potpisuje Dinamov vratar Ivan Filipović, koji je u sudačkoj nadoknadi napucao protivničkog igrača u leđa, nakon čega je lopta završila u golu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što kažete na prvih 45 minuta? 

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Velika pogreška domaćeg stopera, gosti vode ----> https://bit.ly/4dRbq2d
Kako će završiti na Poljudu? 

Utakmicu pratite na ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Prognoza rezultata?